Matovič šokujúco smerom k opozícii: „Vyčistíme vás pekne od podlahy!“
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér je síce známy svojou otvorenosťou a najmä verziou voči predstaviteľom strany Smer-SD, ale že im odkáže také drsné slová, tak s tým asi nerátal nikto.


Slová o „vyčistení od podlahy“ boli zrejme apelom na orgány činné v trestnom konaní aby nepoľavovali v ich práci zatvárať tých, ktorí, podľa neho, prekročili rámec zákona. Viackrát totiž vyhlásil, že orgány činné v trestnom konaní majú za jeho vlády „rozviazané ruky“, píše portál hlavnespravy.sk.
Podľa opozície ide o politicky motivované kroky

Dôkazom toho majú byť aj akcie NAKA z posledných mesiacov, ktoré boli namierené proti sudcom, bývalým vysokopostaveným policajným funkcionárom či dokonca proti špeciálnemu prokurátorovi. Vo väzbe sedia v súčasnosti desiatky osôb, na ktoré čaká súd, rovnako ako na tých, ktorí sa rozhodli s políciou spolupracovať, a tak sú vyšetrovaní na slobode. Opozícia tieto aktivity komentuje tak, že ide o čisto politicky motivované kroky, o ktorých sú navyše dopredu informované aj vybrané médiá, ktoré prichádzajú práve v čase klesajúcej popularity premiéra.

Fico vidí za zásahmi NAKA politickú objednávku. Ak je Gašpar vinný, Pellegrini mu želá trest
Obvinení bývalí policajní funkcionári by mali dokázať svoju nevinu alebo, ak urobili niečo nelegálne, mal by ich stihnúť trest. Vyhlásil to expremiér Peter Pellegrini. Ak osoba nie je právoplatne odsúdená, platí prezumpcia neviny. Na štvrtkový... Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr


Opoziční politici, či už sú zo strany Smer-SD, Hlas-SD alebo ĽSNS premiérovi vyčítajú, že orgány činné v trestnom konaní sa s podobným nasadením a mediálnym pokrytím nevenujú aj podozreniam súvisiacim s jeho súčasnou vládou. A to napríklad v súvislosti s nákupom testov na celoplošné testovanie, alebo v spojitosti s podozreniami na porušovanie zákonov a ústavy pri obmedzovaní práv občanov počas pandémie.
Matovič: Zvláštny pocit mať za opozíciu mafiu



Viacerých opozičných politikov pohoršuje to, že sám premiér Igor Matovič verejne priam nabáda k „čisteniu“, ale len v radoch politickej opozície, čo napísal v utorok večer na verejnú sieť. „Zvláštny pocit mať za opozíciu mafiu a navyše kolaborujúcu s fašistami. Taký svetovo unikátny… Nebojte, vyčistíme to pekne od podlahy. #DržtePalce,“ zverejnil Matovič na svojom facebookovom profile.
Či bol jeho krátky status len ďalším skrátením si chvíle počas večernej cesty z práce, alebo mal byť adresovaný aj vyšetrovateľom, ktorí majú na stole kauzy spojené s bývalou vládou, aby sa pohli o krok ďalej, vie len Igor Matovič, dodáva na záver portál hlavnespravy.sk.

Robert Fico cíti šancu na politický návrat. Paradoxne mu v tom pomáha Matovič
Milovaný aj nenávidený, taký je Robert Fico, nikto mu ale nemôže uprieť, že je to najdlhšie slúžiaci predseda nejakej strany a až trojnásobný premiér. Mnohí ho už politicky odpisovali, no ako sa ukazuje, jeho dni ešte nie sú definitívne... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.