Kráľovná Alžbeta II. na tróne končí? Expert povedal kedy!
11 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Britská kráľovná Alžbeta II. je vo svojich 94 rokoch stále panovníčkou britského impéria. Podľa kráľovského experta sa ale budúci rok nedobrovoľne vzdá trónu. Ak by to však bolo čisto na nej, zostala by vo svojej vladárske úlohe až do smrti, píše portál Stars24.


Expert na kráľovskú rodinu Robert Jobson pre britský The Royal Beat uviedol, že Alžbeta II. by mala odovzdať trón svojmu synovi Charlesovi do pol roka. Na čom svoje odhady stavia nevysvetlil, verí však, že vo veku 95 rokov odstúpi a prenechá trón svojmu synovi Charlesovi.

"Ona nebude chcieť. Ale dostane sa do bodu, kedy všetku moc prenechá Charlesovi. Ako sa mu potom ale bude môcť pozrieť do očí a oznámiť mu, že ani napriek tomu nebude kráľom?" pýta sa expert.

Princ William obvinil brata Harryho: Klamal o Archieho narodení!
Nová biografia Vojna bratov o vzťahu princa Harryho (36) a princa Williama (38) priniesla šokujúce informácie zo zákulisia rozpadu kedysi pevného súrodeneckého puta. Časť knihy tiež odhalila údajný nesúhlas Williama s „oklamaním“ národa o narodení... Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


O tom, že nastane takzvaný Regency act, teda že vladár prenesie svoje kráľovské povinnosti na dediča trónu, sa v Británii špekuluje už niekoľko rokov. Podobné dohady preto nie sú novinkou.

Väčšinou však ide o nepodložené konšpirácie médií. Odborníci naopak poukazujú na to, že kráľovná svoje povinnosti napriek pokročilému veku zvláda. Napriek tomu nemôžu vylúčiť, že sa ich v nasledujúcich mesiacoch či rokoch vzdá.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/07/alzbeta-ii-v-slzach-kralovsky-palac-ochromila-smrt-clena-rodiny-%e2%80%a074/