Ďalší rozruch okolo rodiny Igora Matoviča. Premiérova sestra podporovala vo voľbách Harabina!
07 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dejú sa to na Slovensku veru divné veci. A mnohým bežný Slovák ani nerozumie, či radšej ich asi ani nechce pochopiť.


Jedným z takých príkladov je aj Igor Matovič a jeho sestra. Tá síce vo svojom statuse tvrdí, ako veľmi ho má rada, však je to jej brat, na druhej strane, keď išlo v prezidentský voľbách, ba dokonca aj v parlamentných, do tuhého, tak, podľa zistení denníka Nový Čas, podporovala bratovho konkurenta - Štefana Harabina!
Nová vláda jej nie je po vôli

Premiérova sestra Zuzana už dlhšie zverejňuje na svojom profile kritiku nad aktuálnou politickou situáciou, ktorou nešetrí najmä svojho brata. Naposledy sa netajila tým, že spochybňuje dobrovoľnosť testovania a prekážalo jej aj to, že na svadbe nemal Matovič rúško. Najnovšie vyplávalo na povrch, že je fanúšičkou Štefana Harabina, ktorého mala dokonca podporovať v prezidentských voľbách. A navyše, už dlhšie sa na facebooku zdôveruje s tým, že nová vláda jej nie je po vôli napriek tomu, že jej šéfuje jej brat.

V jednom z jej posledných, a poriadne dlhých, statusov ho totiž vôbec nešetrila kritikou a prezradila na neho veci, o ktorých verejnosť doteraz netušila. Teraz dokonca vysvitlo, že sa aktívne angažovala v prezidentských aj parlamentných voľbách v prospech iného kandidáta. Nový Čas ju našiel v sekcii administrátorov a moderátorov skupiny na sociálnej sieti s názvom Volím Harabina.

Šokujúce slová sestry Igora Matoviča: “Ste banda! Vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky mafie”
Premiér Matovič má veľa neprajníkov nielen medzi ľuďmi, ale, a to je úplne šokujúce, aj v najbližšej rodine. To, čo mu vykričala sestra si bude určite dlho pamätať. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Líder Vlasti sa odpovedi vyhol

Skupina, v ktorej ľudia zdieľajú názory či články ohľadom ich kandidáta, má viac ako 11-tisíc členov a denne tam pribúdajú nové príspevky. Matovičova sestra má dosah na moderovanie skupiny, čiže úpravu statusov a komentárov, ktoré pridávajú fanúšikovia. Diskusnú skupinu na podporu Harabina pritom zastrešuje práve bývalý sudca a líder strany Vlasť Štefan Harabin. Nový Čas sa ho pokúšal kontaktovať s otázkou, či vie, že má vo svojom tíme sestru aktuálneho premiéra, no neúspešne.

Harabin kandidoval ako nezávislý kandidát v minuloročných prezidentských voľbách. Vtedy sa Igor Matovič angažoval v súperení dvoch favoritov Roberta Mistríka a Zuzany Čaputovej, ba neskôr si pripisoval podiel na tom, že Mistrík odstúpil z volieb práve v prospech Čaputovej. Lenže o rok neskôr bol už v parlamentných voľbách Harabin priamym súperom Matoviča. Bývalý minister spravodlivosti totiž vystupoval ako líder strany Vlasť, ktorá vznikla krátko pred voľbami, a útočil na všetkých politikov vrátane Matoviča a jeho OĽaNO.

Harabin podal trestné oznámenie na premiéra Matoviča!
Bývalý predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin podal 21. októbra trestné oznámenie na Igora Matoviča za trestný čin nátlaku podľa § § 192 ods. 1), 4) písm. d) Trestného zákona Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

S Harabinom sú si názorovo blízki

Ako sa po voľbách ukázalo, Štefan Harabin napokon so svojou stranou neuspel, ba nezískal ani potrebné 3 % hlasov, vďaka ktorým mohol poberať peniaze zo štátneho rozpočtu. Doteraz bolo tajomstvom, že mu v jeho politickej dráhe mala pomáhať aj sestra jeho volebného konkurenta Matoviča. Obaja, teda Zuzana aj Harabin, sa však k sebe približujú niektorými názormi. Príbuzná predsedu vlády totiž tiež rada upozorňuje na vysoké platy politikov či prešľapy Matovičovej vlády. Jej sympatizant a spolupútnik Harabin však ide ešte ďalej a súčasného premiéra nazýva „podvodníkom“, „plagiátorom“ a „grázlom“.

Matovičova sestra Zuzana sa zviditeľnila najmä tento týždeň, a to veľkou kritikou svojho brata. Podľa jej slov to bola práve ona, ktorá prišla s nápadom podnikať, a najmä ona rozbehla firmu, na ktorej Matovič zbohatol. Neskôr si otvorila obchod s parfumami, ktorý však pre premiérových neprajníkov musela zavrieť. A to najmä pre vyhrážky, ničenie majetku, rozbíjanie okien a krádeže vecí.

Radosť brata-premiéra z dobrej účasti na celoplošnom testovaní považuje Zuzana chrapúnstvo, lebo mnohí sa na ňom zúčastnili iba pod jeho hrozbou sankcií. Servítku pred ústa si však nedávala ani v prípade jeho koaličných partnerov. „Banda vydieračská berie 5 000 eur, vozí si v štátnych limuzínach k*rvy za naše dane a vraj ,prázdna špajza“ a zákaz vychádzania,“ povedala na margo nehody Borisa Kollára, píše portál cas.sk.

"Ak by som bol generálny prokurátor, osobne by som spracoval návrh na vzatie Matoviča do väzby", vyhlásil Harabin
Štefan Harabin vo svojom statuse na sociálnej sieti zverejnil videopríhovor, ktorý je odpoveďou na otázky, ktoré mu zaslala redakcia HD. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič