Ako za socializmu - informačné embargo na protest?
07 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Na Námestí slobody v Bratislave sa dnes (sobota 7.11.2020) popoludní opäť protestovalo proti nariadeniam, opatreniam a obmedzeniam. Protest bol tentokrát pokojný


Pred Úradom Vlády sa zišlo niekoľko stoviek protestujúcich. Účastníci protestu vyjdrali svoje pobúrenie nad obmedzovaním svojich práv a nekompetentnosťou krokov zo strany prdemiéra Igora Matoviča. Účastníkov však nebolo až tak veľa ako naposledy a nie je možné hovoriť o tom, že by sa "Kotlebovci zas realizovali", lebo symboly ĽSNS vidieť nebolo. Účastníci však nemali nasadené predpísané ochranné rúška a zišli sa aj napriek zákazu vychádzania.

Protest sa uskutočnil zjavne bez účasti médií, lebo ešte hodinu po ňom nevyšla o ňom žiadna informácia. Čaro nechceného - portál dennik.n.sk v rubrike "minúty dňa" však už vydal správu o proteste poslanca Jána Benčíka voči protestu, o ktorom neinformoval: " Poslanec Ján Benčík žiada, aby polícia rýchlejšie zasahovala proti účastníkom nezákonných zhromaždení, ktoré sa uskutočňujú napriek pandémii a napriek zákazu zhromažďovania a núdzovému stavu. Ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi preto podal podnet.

Iba náhodou zrejme na čas protestu zvolali predstavitelia vlády na čele s Igorom Matovičom v Skalici tlačovú besedu pre médiá o priebehu testovania a ďalších zámeroch Igora Matoviča. V tom čase účastníci bratislavského protestu poukazovali na to, že podľa platných nariadení hlavného hygienika by dnes ešte predseda vlády a minister obrany mali po kontakte s infikovanou osobou "sedieť doma zavretí" - ako to pred týždňom povedal sám predseda vlády o tých, ktorí sa nedajú testovať.

Ďalší protest je avizovaný na 17.11.2020 na Hodžovom námestí v Bratislave. Čo na to hlavný hygienik Mikas? Bude sa opäť na protestujúcich útočiť vodnými delami?



Blaha nahlásil Matoviča na hygienu. Porušil totiž podmienky karantény
Poslanec NR SR Ľuboš Blaha dnes na svojom Facebookovom profile zverejnil svoje oficiálne podanie na Úrad verejného zdravotníctva, priamo do rúk hlavného hygienika Jýna Mikasa za porušovanie podmienok karantény priemiérom Slovenskej republiky,... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič