James Bond je mŕtvy. Sean Connery zomrel vo veku 90 rokov
31 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Sir Sean Connery, svetoznámy herec, ktorý je známy predovšetkým ako pôvodná tvár Jamesa Bonda, zomrel vo veku 90 rokov, informuje portál RT.


Connery bol prvým hercom, ktorý si zahral temperamentného britského špióna. Zahral si celkovo v siedmich bondovkách.



Počas svojej desaťročnej filmovej kariéry získal množstvo ocenení vrátane Oscara, dvoch cien Bafta a troch Zlatých glóbusov.



Hoci je Connery známy predovšetkým ako „pôvodný“ James Bond, získal kultový status aj pre svoju úlohu otca Indiana Jonesa v mimoriadne populárnej sérii, ktorú vytvoril George Lucas a režíroval ju Steven Spielberg.



Connery bol kráľovnou Alžbetou povýšený do šľachtického stavu v roku 2000. Rovnako ho však milovali a obdivovali aj jeho kolegovia Škóti. Bývalý prvý škótsky minister Alex Salmond vydal vyhlásenie reagujúce na Conneryho smrť a označil ho za „najväčšieho Škóta na svete, posledného zo skutočných hollywoodskych hviezd, definitívneho Bonda.“



Conneryho rodina potvrdila, že zomrel, uviedol portál BBC, príčina smrti však nebol zverejnená. Britské vysielanie však oznámilo, že zomrel cez noc v spánku na Bahamách.



Merkelová obhajuje nové bezpečnostné pravidlá spojené s Covid-19 a odmieta „klamstvá a dezinformácie"
Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala, že jej krajina sa nachádza v „dramatickej situácii“, a obvinila politikov, ktorí podkopávajú boj proti koronavírusom tým, že šíria „klamstvá, dezinformácie a konšpiračné teórie“, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár