Peter Tóth (Ďateľ) sľubuje, že v jeho knihe dostaneme pravdivé informácie o vražde Kuciaka
29 | 10 | 2020 I Petra Demková

Peter Tóth, bývalý novinár a svedok v kauze vraždy J. Kuciaka a M. Kušnírovej v týchto dňoch ponúkol verejnosti bližšie informácie ku knihe, ktorú napísal. Kniha Satan, teší ma, sa má na pultoch objaviť koncom novembra 2020.


Zdá sa, že Peter Tóth nie je len bývalý novinár a poradca Mariána Kočnera, ale aj šikovný obchodník a marketingový manažér. Svojej novej knihe, ktorá príde na pulty 20. novembra, robí na sociálnej sieti zaujímavé promo.

Tóth v upútavke na knihu deklaruje, že už teraz, pred samotným predajom, je obeťou cenzúry a dokonca, že čitateľ – záujemca sa ku knihe nemusí ani dostať. Dôkazom cenzúry má byť, že na stránkach predajcov kniha nefiguruje v ponuke noviniek. Tóth tvrdí, že je to tak preto, že sa „jeho novej knihy jednoducho boja“. Nuž, ak je to reklamný ťah, tak treba pripustiť, že podarený.

Na svojej stránke Ďateľ ponúkol P. Tóth v posledných dňoch konečne aj bližšie informácie ku knihe, ktorej vydanie avizoval už od septembra tohto roka. To, že stránka Ďateľ patrí práve spomínanému novinárovi nie je už dlhší čas tajomstvom. Tóth prezradil aj názov knihy a ten znie sľubne: „Satan teší ma“.

Bývalý novinár sľubuje aj zaujímavý obsah, v upútavke na svojej facebookovej stránke hovorí, že kniha bude o vyšetrovaní vraždy Kuciaka, o Kočnerovi, o prenasledovaní Tótha ako svedka aj jeho rodiny SIS-kou, aj o „mediálnom pogrome a intrigách politikov a novinárov v kauze Čistý deň“.

Šátek vyzval Matoviča, aby sa občanom ospravedlnil!
Bývalý šéf úradu boja proti korupcii a exvyšetrovateľ Jozef Šátek vyzval prostredníctvom svojho facebookového profilu premiéra Igora Matoviča, aby sa verejne ospravedlnil občanom. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Michal Filek


Tóth tvrdí, že jeho nová kniha niektorých doslova vydesila a boja sa, že svet sa dozvie to, čo malo ostať skryté. Boja sa nielen Zsuzsová a Kočner, ako tvrdí, ale aj novinári, politici, funkcionári tajnej služby, či kriminálnici ako Peter Košč. Tóth vo svojej knihe napísal aj svoj názor na rozsudok špecializovaného súdu, ktorý Zszszovú a Kočnera oslobodil. Do dnešného dňa sa k rozsudku verejne odmietal vyjadriť.
Zdá sa, že sa máme na čo tešiť...

Uvidíme, či sa Petrovi Tóthovi knihou podarí zmeniť nie práve najlepšie renomé, ktoré v očiach verejnosti požíva. Verejnosti, bez ohľadu na okolnosti, súdiac podľa pravidelne sa opakujúcich komentárov, asi nie je sympatické, že niekto, kto roky deklaroval verné priateľstvo k istej osobe, chodil s ňou na dovolenky a bol v roli jeho dôverného radcu a priateľa, odovzdáva o pár mesiacov neskôr súkromné, dôverné informácie, aj telefóny tejto osoby polícii a nakoniec proti nej aj svedčí...

Na druhej strane však, u niektorých Tóth požíva vážnosť a pripisujú mu hrdinstvo prameniace z imidžu roky prenasledovaného novinára, ktorý bol na úteku; a svedka, ktorý sa nebál prehovoriť.
Uvidíme, aké dojmy budeme mať, keď si knihu prečítame.

V súvislosti s knihu, ktorá má ponúknuť akési memoáre je otázne aj, do akej miery môžeme očakávať pravdu od človeka, u ktorého sa nedá vylúčiť, že v minulosti klamal...Ide Peter Tóth dnes už nazaj hovoriť pravdu?  Otázna je aj jeho motivácia. Je to tentokrát už naozaj ten sľubovaný dobrý úmysel – napísať pravdu a dať verejnosti pravdivé informácie? Alebo ide opäť len o ďalšiu manipuláciu Petra Tótha?

„Neuveriteľná špinavosť, nekompetentné výmysly a hrubé lži.“, hovorí Chmelár o Matovičovi
Politológ Chmelár nastavil zrkadlo Matovičovým výrokom, antigénových testom a štúdii WHO. Po stredajšej tlačovej konferencii premiéra Igora Matoviča vyhlásil, že „už má toho naozaj dosť“. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

Uvidíme. Nechajme sa prekvapiť.

Záverom už len, vrátiac sa k téme cenzurovania knihy - je otázne, do akej miery je cenzúra pri predaji skutočná a do akej ide iba o marketingový ťah na základe dohody s predajcami. Kniha v predaji, na stránkach zmluvných spoločností, koniec koncov už teraz svieti, ako pripravovaný titul. A treba poznamenať aj, že spomínané spoločností sú z tých najväčších na našom trhu.



Vláda rozhoduje v rozpore s princípmi právneho štátu
"Nemôže byť žiadna reč o prekážke na strane zamestnanca, ktorý ostal v domácej izolácii, za čo by mal stratiť nárok na zamestnanie a primerané hmotné zabezpečenie." Bývalá ochrankyňa ľudských práv Jana Dubovcová. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík