Kam zmizla chrípka? Zamaskoval ju Covid? (Peter Andrews)
28 | 10 | 2020 I Diana Zaťková







Austrália tento rok v podstate „vynechala“ svoju chrípkovú sezónu, pričom od júla (ich vrchol) nebol hlásený jediný prípad. Chrípka v skutočnosti viac-menej zmizla na celej južnej pologuli a prvé ukazovatele naznačujú, že to isté bude nasledovať aj severne od rovníka. Čo môže vysvetliť tento bezprecedentný pokles?

Profesor Krčméry: Druhú vlnu koronavírusu ovplyvnilo u nás najmä šesť udalostí
Druhá vlna COVID-19 udrela aj na Slovensku plnou silou. Uvedomuje si to aj uznávaný profesor a infektológ Vladimír Krčméry. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.




Kam zmizla chrípka?

Podľa môjho názoru existujú tri možnosti. Prvou je, že sa iba zdá, že chrípka zmizla, pretože lekári a vedci nesprávne klasifikovali iné ochorenia dýchacích ciest ako Covid. Upozorňujem, že tento návrh už niektorí považujú za niečo podobné s teóriou plochej Zeme.

Druhým je, že Covid „vytlačil“ chrípku. Zdá sa, že nemôžeme byť chorý s dvoma vírusmi naraz. Nedávna štúdia z univerzity v Yale zistila, že z 13 000 pacientov prijatých do nemocnice s respiračnými chorobami prakticky nikto nikdy nemal nachladnutie aj chrípku súčasne. V skutočnosti bolo pľúcne tkanivo, ktoré bolo predtým vystavené vírusu nachladnutia, imúnne voči vírusu chrípky.

Zdravotnej starostlivosti na Slovensku hrozí kolaps, upozorňuje iniciatíva Stop hazardu so zdravím
Zdravotnej starostlivosti na Slovensku hrozí kolaps. Zástupcovia pacientov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti na to upozornili na tlačovej konferencii iniciatívy Stop hazardu so zdravím. Návrh rozpočtu na rok 2021 podľa nich neprináša nádej... Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | SITA


Vedci však tvrdia, že toto vysvetlenie nesedí - Covidu nebola vystavená viac ako pätina populácie, a preto by všetci ostatní mali byť úrodnou pôdou pre chrípku. Ak sa však mýlia a Covid je v skutočnosti oveľa rozšírenejší, ako si vedci myslia, mohlo by „zhlukovanie vírusov“ prispieť k pádu chrípky. (Otázkou zostáva, prečo Covid túto bitku vyhráva na celej čiare. V zásade by bolo nula prípadov chrípky a milióny prípadov Covidu - určite by sa chrípka k niektorým ľuďom dostala skôr, tak ako by to urobil Covid?)

Treťou možnosťou je vysvetlenie vedcov. Skôr ako to uvediem, všimnite si, že ak by bola ktorákoľvek z prvých dvoch možností správna, spôsobila by smiešnosť celej odpovede na Covid, v neposlednom rade preto, že by to znamenalo, že Covid je oveľa menej nebezpečný, ako sa všeobecne tvrdilo.

Sú rúška úplne zbytočné? Prečo sa lekárske časopisy boja zverejniť dánsku štúdiu?
Chránia masky pred čínskym koronavírusom a znižujú jeho šírenie - alebo sú, ako tvrdia ich kritici, iba politikou prázdnych gest? Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Diana Zaťková

A verdikt je...

Vedecké ustanovenie súhlasí s teóriou, že chrípka odišla kvôli obmedzeniam sprevádzajúcim Covid - najmä rúškam, sociálnemu dištancovaniu a uzamykaniu sa. „Drvivou väčšinou súhlasia“, že je to tak; ich istota je v tomto počiatočnom štádiu pozoruhodná.

Prečo by však tieto opatrenia tak neúmyselne dobre fungovali pri chrípke, ktorá je tu s nami už tisícročia, ale prípady Covidov stále stúpajú? Prepúšťajú masky jednu časticu a zastavujú druhú?

Navrhovatelia tejto teórie majú vysvetlenie. Tvrdia, že ľudia s Covidom sú nákazlivejší ako ľudia s chrípkou. Covid má dlhšiu „inkubačnú dobu“ ako chrípka a jeho „rýchlosť R“ je trikrát vyššia ako u chrípky. Ale aj keby boli všetky tieto odhady správne, stále zostáva nezodpovedaná otázka, prečo by mala byť chrípka tak úplne vykorenená.

Tajná služba Mosad údajne priniesla do Izraela na „štúdium“ čínsku vakcínu proti koronavírusu
Izraelská organizácia tajných služieb Mosad získala čínsku vakcínu Covid-19 a liek vzala na „štúdium“, uviedli miestne médiá. Izrael už vyvinul vlastnú vakcínu, ktorá sa podrobuje skúškam na ľuďoch, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Marek Molnár

Čarovné masky

Podľa môjho názoru by toto vysvetlenie mohlo byť tým najúžasnejším činom kognitívnej disonancie celej tejto ságy. Odborníci s vážnou tvárou tvrdia, že laxne vynútená skupina obmedzení, ktorá sa medzi jednotlivými krajinami a regiónmi veľmi líši, z noci na deň vykorenila starodávnu metlu ľudstva z povrchu Zeme. A druhým dychom varujú, že výskyt iného identicky prenášaného vírusu nám maximálne prerastá cez hlavu.

Podľa môjho názoru je oveľa pravdepodobnejšie, že chrípka bola vo veľkej väčšine prípadov zamieňaná s Covidom. Je skutočne také ťažké uveriť, že prípady trpiace na chrípku mohli byť zamieňané za prípady Covidu?

Koniec koncov, vieme, že pacienti s rakovinou pľúc ostali. V každom prípade, a bez ohľadu na vysvetlenie, si človek kladie otázku, či chradnúci akt chrípky znamená, že bude zrušená doteraz vôbec najväčšia zavedená vakcinácia proti chrípke, ktorá sa chystá na túto zimu. Akosi sa mi zdá, že nie.

Peter Andrews , írsky vedecký novinár a spisovateľ so sídlom v Londýne. Má vzdelanie v prírodných vedách a vyštudoval genetiku na univerzite v Glasgowe

Vláda spustila verejný cirkus a spartakiádu a množstvo obludných absurdít, tvrdí Bukovský
MUDr. Bukovský už stráca silu a bezmocne krúti hlavou nad tým, čo sa v našej spoločnosti v súvislosti s koronavírusom deje. Video, ktoré malo vyjsť nedokončil a nakrútil iné. „Tá absurdita ktorou sme všetci zasypaní, zaliati, ktorá zalieza do... Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Petra Demková