Milan Krajniak pobúril verejnosť: Za narážku v jeho statuse ho zasypala lavína kritiky
25 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Stačil jeden pokus o humor a na ministra práce, sociálnych vecí a rodiny sa to sype z každej strany. U verejnosti si zrejme len tak ľahko nevyžehlí.


Milan Krajniak si naozaj poriadne zavaril. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny sa ešte nestihol spamätať z vlny kritiky, ktorá sa naňho zniesla kvôli testovaniu na Orave a už vyrobil ďalšie faux pas, informuje o ňom denník Plus jeden deň. Tentokrát za to môže status, ktorý skritizovali nielen jeho politickí oponenti či spolupracovníci, ale aj široká verejnosť.
Zlý ministrov pokus o "dobrý" vtip

Minister Krajniak v sobotu ráno na sociálnej sieti zverejnil status, ktorý zrejme teraz už trpko oľutoval. Mal to byť pokus o „vtipné“ poďakovanie sa svojej manželke, ale aj iným ženám, no to, čo nasledovalo po jeho zverejnení, určite vôbec nečakal. „S manželkou sa dopĺňame: Ja sa vyzlečiem, ona vyperie, ja vstanem z postele, ona ustelie, ona uvarí, ja zjem. Čo by robila bezo mňa?“ napísal v ňom s otázkou na ostatných pánov, ako fungujú v partnerskom živote oni. Krajniakov status má ale nečakané reakcie tak od jeho fanúšikov ako aj od politických kolegov. „Rodová rovnosť vysvetlená priamo od ministra práce sociálnych vecí a rodiny,“ písali vo svojich komentároch mnohí pobúrení ľudia.

CHLAPI: A AKO TO DOMA MÁTE VY?

Tak aspoň takto povedzme našim ženám: ĎAKUJEM‼️

Uverejnil používateľ Milan Krajniak Piatok 23. októbra 2020


„Ďakujem“ sa dá povedať aj ináč

Medzi prvými politikmi reagoval europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska. „Neviem ako Milan Krajniak, ale ja hovorím Soni „ďakujem“ radšej tak, že naložím malú do kočíka a dve hodiny sa s ňou prechádzam vonku v daždi. Nech sa Soňa aspoň trochu dospí a oddýchne od neustáleho detského plaču. Alebo tým, že v noci operiem alebo cestou z práce nakúpim všetko potrebné,“ napísal dosť pohoršený Šimečka s tým, že mnoho žien je na trhu práce už aj tak znevýhodnených kvôli svojmu pohlaviu.

Neviem ako Milan Krajniak, ale ja hovorím Soni "ďakujem" radšej tak, že naložím malú do kočíka a dve hodiny sa s ňou...

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Sobota 24. októbra 2020


 
S manželom si jeden druhého vážime

Polienko do ohňa priložila aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. „S manželom sa dopĺňame: ja sa vyzlečiem, on vyperie, ja vstanem z postele, on ustelie, on navarí, ja zjem. Neviem, čo by som bez neho robila a za to ho tak neskutočne milujem, že ho v tých úlohách pravidelne zastupujem. A preto sme vo všetkom obaja rovnocenní a rovnako si jeden druhého vážime. Pekný deň všetkým, hlavne ministrovi rodiny, M. Krajniakovi, ktorý je okrem iného zodpovedný aj za rodovú rovnosť,“ napísala ironicky europoslankyňa.


S manželom sa dopĺňame: ja sa vyzlečiem, on vyperie, ja vstanem z postele, on ustelie, on navarí, ja zjem. Neviem, čo by...

Uverejnil používateľ Lucia Ďuriš Nicholsonová Sobota 24. októbra 2020


 
Sedlák – najviac skloňované slovo

Za politikmi ale nezaostávali ani bežní ľudia, pričom Krajniak svojím statusom pobúril najmä ženy. Mnohé na ňom nenechali nitku suchú a minister aj rodiny zverejnenie statusu zrejme už trpko oľutoval. „Manželka musí byť šťastná žena ,že si za muža zobrala neschopného sedláka, čo si nevie ani vyprať a musí mu robiť slúžku a on sa na tom ešte smeje na internete,“ okomentovala Krajniakov status Siesta Závodská. „Od ministra, ktorý ma pod sebou agendu rodovej rovnosti alebo po Vašom agendu rovnoprávnosti mužov a žien je takýto status maximálne nevhodný. Nehodí sa to ani ako vtip, ani ako poďakovanie,“ pridala Petra Ďurinová.

Ministra Krajniaka ale nekritizovali a neodsudzovali iba ženy, ale aj muži. A bolo ich veru dosť. „Milan, ďakujem, že ste ma zase vrátili do reality.. Pápež tento týždeň podporil civilné zväzky homosexuálov, navyše povedal, že sme božie deti a mame nárok byť súčasťou rodiny a chvíľu som mal dojem, že bude lepšie.. a potom príde sobota a ja si znova uvedomím, že náš minister rodiny je obyčajný archetyp sexistického sedláka.  Nebude tu nikdy dobre, kým ľudia ako vy rozhodujú o osudoch žien a minorít,“ napísal Tibor Havlík. Za väčšinu to v odpovedi na jeho status zhrnul Filip Doe Potrok: „Milanko ty si tak trocha sedlak nie?“

“O zrádzajúcom Petrovi a neveriacom Tomášovi” Krajniak sa obul do kritikov
“Keď páni Pellegrini a Tomáš kritizujú náš zákon o 13. dôchodku, pripomínajú mi známe biblické postavy. Peter je známy tým, že zo zbabelosti trikrát zaprel toho, ktorému dal sľub, že ho nikdy nezradí... a neveriaci Tomáš sa opäť iba pozerá.”... Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | Ivan Brožík