Na Matoviča padá podozrenie z obrovskej korupcie.
24 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Matovičov brutálny konflikt záujmov by na západe okamžite viedol k rezignácii premiéra z funkcie. Lenže škandál s nákupom testov od trnavskej firmy sa potichu zametá pod koberec!, všíma si nezavislý portál Parlamentné listy


Manželka slovenského premiéra sedela v manažmente súkromnej školy v Trnave, ktorú ovláda rovnaký podnikateľ, ktorý riadi aj spoločnosť Eurolab Lambda. Táto firma zvíťazila v podivnom tendri na exkluzívnu vládnu objednávku v hodnote takmer 44 miliónov eur. Predmetom dodávky je 10 miliónov pochybných antigénových testov!

Do súkromnej bilinguálnej školy trnavského podnikateľa, ktorý je zároveň štatiutárom víťaznej firmy Eurolab Lambda chodia obe Matovičove deti. Týmto je do istej miery predpokladať, že vládny tender na covidové testy pre celoplošné testovanie vyhrala firma s dlhom v sociálnej poisťovni.

Covidové testy víťazná firma nakúpila z Južnej Kórey a predajná cena jedného testu od výrobcu SB Biosensor, je podľa informácií 2,15 USD a garantovaná retailová cena, za ktorú smie sprostredkovateľ na trhu predávať koncovému spotrebiteľovi, pokiaľ sa jedná o samoplatcov je limitovaná vo výške 5 USD. Ten rozdiel vo výrobnej a predajnej cene, to je tzv. "profit margin" pre distribučnú spoločnosť, ktorá je v úlohe priekupníka, resp. sprostredkovateľa nákupu.

ŠKANDÁL: Trnavský podnikateľ dodávajúci milióny koronatestov podnikal so štátnym tajomníkom!
Trnavský obchodník s medicínskymi potrebami sa s jedným vysokopostaveným politikom súčasnej koaličnej vlády predsa len pozná. A to už dosť dlho. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Trnava je malé mesto a všetci si o tom rozprávajú

Ľahko si tak možno spočítať, že viac ako polovica z obnosu 43,4 milióna eur, skončí vo vrecku tejto trnavskej spoločnosti ako zisk zo štátnej zákazky. Otázkou by mohlo byť, prečo tender nevyhrala nejaká veľká farmaceutická spoločnosť, ktorá by určite dokázala poskytnúť nižšiu cenu ako malá firma z Trnavy. Navyše spoločnosť Eurolab Lambda v tom čase dlhovala vyše 17 000 eur na sociálnych odvodoch.
Prinajmenšom ide o zaujímavú zhodu náhod.

Veľa reakcií na sociálnych sieťach je však venovaná tvrdeniam, že to nie je náhoda. Medzi spoločnosťou Eurolab Lambda a.s. a slovenským premiér Igorom Matovičom totiž existuje aj ďalšie preukázateľné spojenie, vedúce k potenciálnemu a veľmi jasne ohraničenému konfliktu záujmov. Informácie, ktoré sú verejne dostupné, totiž potvrdzujú, že hlavným spojivom medzi oboma subjektmi je pravdepodobne manželka slovenského premiéra, Mgr. Pavlína Matovičová.

Šokujúce zistenia Richarda Kollára: Antigénové testy nie sú určené pre bezpríznakových ľudí!
Slovenský premiér sa ako prvý odhodlal pretestovať na koronavírus všetkých obyvateľov. Má na to síce podporu v koalícii, odborníci ale vravia niečo iné. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Ing. Peter Krajčovič je známy trnavský podnikateľ. K súčasnému dátumu je Krajčovič v predstavenstvách a vo funkciách konateľov 13 obchodných spoločností na Slovensku. Krajčovič figuruje ako štatutár v spoločnosti Eurolab Lambda a.s. a zároveň je aj konateľom spoločnosti BESST, s.r.o., ktorá je zriaďovateľom súkromnej bilinguálnej základnej školy a gymnázia v Trnave. Táto súkromná škola totiž patrí tomuto Krajčovičovi, ktorého firma vyhrala vládny tender na dodávku 10 miliónov antigénových testov na celoplošné testovanie Slovákov. Navyše povinné testovanie všetkých Slovákov.



Premiérove deti, majú podľa rôznych dobre informovaných statusov na sociálnych sieťach, navštevovať práve túto súkromnú školu. Dokazovať by to mohol aj verejne dostupný dokument, ktorý potvrdzuje, že premiérova manželka Pavlína sedela v minulosti, minimálne v školskom roku 2016 / 2017 v rade tejto školy. Navyše obidve dcéry Pavlíny a Igora Matovičových sa v minulosti zúčastňovali školských súťaží a ich mená možno tak nájsť vo výročných hodnotiacich a správach, zverejnených na školskom webe.

Je teda nanajvýš otázne, či nákupná cena takého markantného počtu testov bola vysúťažená naozaj objektívne, spravodlivo a v zmysle zákona. Navyše sa otvára veľmi jednoduchá logická konštrukcia, prečo chcel Matovič nútiť všetkých Slovákov povinne sa nechať otestovať práve týmito testami. Závery z týchto zistení budú čoskoro medializované. Nateraz však ostáva záhadou, prečo sa žiadne mainstreamové médiá tomuto očividnému konfliktu záujmov nevenujú. Odhaľovanie korupcie bolo vždy povinnou témou každého spravodajstva. Vždy je to vo verejnom záujme, bez ohľadu na to, či tam sedí Matovič, alebo ktokoľvek iný.

ŠKANDÁL: Plošné testovanie môže skončiť veľkým fiaskom. Slovensko nakúpilo zlé testy!
O kúpe antigénových testov sa toho už napísalo dosť. Svoj názor na ne má aj bývalý šéf Inštitútu zdravotnej politiky, ktorý ale veru nie je pozitívny. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.