Mimoriadna správa: Boris Kollár mal vážnu autonehodu. Je zranený!
24 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nešťastia neobchádzajú ani našich ústavných činiteľov. Dnes sa o tom mohol presvedčiť aj predseda parlamentu.


Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) mal dnes vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Je zranený on a aj jeho ochrankár. O nehode informoval predseda vlády Igor Matovič, ktorý podľa webového partálu dennikn.sk povedal, že zo strany vodiča premiéra neboli porušené dopravné predpisy.
So zraneniami je v nemocnici

Podľa informácií TV Markíza sa vládny bavorák nášho druhého najvyššieho ústavného činiteľa zrazil s iným osobným autom a vyletel mimo cestu. Boris Kollár utrpel pri nehode polytraumu, teda mal viaceré zranenia, s ktorými bol aj s ďalšími dvomi účastníkmi nehody prevezený do bratislavskej Nemocnice sv. Michala, kde sa podrobuje vyšetreniam, ale je pri vedomí. Zranení boli aj jeho vodič a ochrankár. Nehodu bude vyšetrovať aj Inšpekcia ministerstva vnútra.
Kollár sa sťažoval na ťažšie dýchanie

Podľa zistení denníka Plus jeden deň narazilo do auta, v ktorom sa Kollár viezol, druhé vozidlo z boku. Stať sa tak malo na bratislavskej križovatke. Auto Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, v ktorom sa Kollár viezol, sa na semafore pohlo na zelenú, pričom druhé auto do nich malo vraziť po tom, ako ignorovalo červenú signalizáciu. Podľa TV JOJ na miesto nehody dorazili aj Kollárove dcéry.

Predseda parlamentu mal byť po nehode v šoku. Prvotné informácie hovorili o zlomenej kľúčnej kosti. Kollár momentálne podstupuje vyšetrenia, ktoré majú odhaliť rozsah jeho zranení. Do nemocnice bol prevezený pri vedomí. K predsedovi parlamentu vzhľadom na pandémiu koronavírusu nikoho nepúšťajú. Podľa Denníka N sa mal Kollár v nemocnici sťažovať na ťažšie dýchanie. Jeho vodič a ochrankár utrpeli ľahké zranenia. „Predseda Národnej rady Boris Kollár bol účastníkom dopravnej nehody. Spolu so šoférom, príslušníkom Úradu na ochranu ústavných činiteľov, boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Predseda parlamentu je pri vedomí. Momentálne sa podrobuje lekárskemu vyšetreniu, rozsah zranení nie je zatiaľ známy,“ povedala pre Plus jeden deň Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.

Autonehoda zapríčinená autopilotom Tesly? Vodič zomrel lebo hral videohry na smartfóne
Vyšetrovatelia veria, že zamestnanec spoločnosti Apple, ktorý zomrel po tom, ako jeho auto značky Tesla zasiahlo betónovú bariéru, hral videohry na režime „Autopilot“ v čase havárie. Informuje BBC. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Timotej Dudka

Skoré uzdravenie želá aj prezidentka

O nehode sa dozvedela aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Prezidentka Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu Národnej rady Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky prezidentka želá skoré uzdravenie,“ uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie,“ odkázal z Námestova premiér Igor Matovič. So znepokojením prijal správu o nehode aj predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini či podpredseda parlamentu Juraj Šeliga zo strany Za ľudí. „Pánovi predsedovi Kollárovi aj jeho ochranke prajem skoré uzdravenie,“ napísal na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Šeliga.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/06/dva-roky-od-tragedie-poliaci-ktorych-riskantnu-jazdu-zaplatil-stefan-%e2%80%a057-zivotom-si-uzivaju-slobodu/