Kotlebov koronavírus vyplašil parlament. Všetci sa testujú a už pribudli aj pozitívni
23 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Marian Kotleba má nový koronavírus a je presvedčený, že sa nakazil na „gestapáckom“ súde. Keďže bol potom aj v parlamente, Boris Kollár zariadil pretestovanie všetkých jeho poslancov i zamestnancov. Podľa portálu tvnoviny.sk sú zatiaľ dvaja poslanci pozitívni.


Marian Kotleba, poslanec národnej rady a líder Ľudovej strany naše Slovensko (ĽSNS), dal o pozitívnom výsledku testu vedieť vo štvrtok na sociálnej sieti. „Určite sme sa všetci nakazili na tom gestapáckom súde v pondelok 12. októbra. Nikto z nás pred súdom chorý nebol,“ uvádza vo svojom príspevku. „Darmo som sudkyni vravel, že mi stúpa teplota,“ píše ďalej a zároveň sa pýta, či ju budú stíhať za všeobecné ohrozenie.

Zo svojej nákazy tak obvinil sudkyňu Ruženu Sabovú, ktorá ho zatiaľ neprávoplatne odsúdila na trest 4 roky a 4 mesiace. Šéf ĽSNS pritom už skôr oznámil, že ide do karantény, lebo bol pozitívny jeho právnik, uvádza portál aktuality.sk.

Kotleba je v karanténe, jeho advokát mal pozitívny test na nový koronavírus
Poslanec Národnej rady SR Marian Kotleba (ĽSNS) je v karanténe. Dôvodom je, že jeho advokát Tomáš Rosina mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Informoval o tom na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | TASR


Keďže po súde bol Kotleba ešte dva dni v parlamente, informoval o situácii aj predsedu národnej rady. Kollár si myslí, že poslancovi ako volenému zástupcovi ľudu nemohol do parlamentu zakázať vstup a tak požiadal o usmernenie hlavného hygienika, píše ďalej portál aktuality.sk.

„Idem z klubu OĽANO a oni nie sú ochotní zasadať, kým nie sú pretestovaní. Boja sa a boli by ochotní sa testovať okamžite,“ uviedol Kollár podľa portálu pravda.sk. V piatok dopoludnia bolo preto v nemocnici sv. Michala v Bratislave pre poslancov zorganizované testovanie.

Kollár verí, že Kotleba v tom čase ešte nebol infekčný a nikoho, okrem vlastných, nenakazil. O kotlebovcoch podľa portálu pravda.sk povedal, že „v kuse s nimi boli problémy, lebo pre nich je to chripôčka a nakoniec tú chripôčku dostali... v tomto je jedno veľké šťastie, že sa s nimi nikto nedruží“.

Kotlebovci odmietajú celoplošné testovanie
Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) odmieta „plošné testovanie“. Odmietajú tiež, aby vláda obyvateľstvo „podprahovo zastrašovala nasadením armády“. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | SITA


Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga odsúdil to, ako Kotleba komunikuje o svojom pozitívnom teste, útočí na súd a všetkých okolo seba. „Miesto toho, aby sa ospravedlnil všetkým ľuďom, za to, že nenosil rúško. Môže sa hanbiť,“ uvádza v príspevku na Facebooku.

Zároveň informoval o piatkovom hlasovaní o prerušení schôdze národnej rady a o pretestovaní všetkých 150 poslancov, vrátane približne 300 zamestnancov parlamentu. „Sú to rovnaké antigénové testy, ktoré budú použité pri testovaní na Orave a v Bardejove. Poslanci chcú ísť príkladom všetkým občanom, aby sa nechali otestovať aj oni,“ dodal Šeliga.

Marián Kotleba má na krku nové trestné oznámenie. Za šírenia dezinformácií
Predsedovi ĽSNS sa ale k trestnému oznámeniu pridruží aj podnet na Úrad verejného zdravotníctva. Zavaril si v nedeľnej televíznej relácii na RTVS. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Poslanec národnej rady a predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR povedal, že po grémium, ktoré v piatok ráno zvolal Kollár, sa má prerušiť schôdza parlamentu do utorka 27. októbra. Poslanci sa podľa neho už chodia priebežne testovať. Podľa poslankyne Jany Bittó Cigánikovej sú zatiaľ dvaja poslanci pozitívni, mená nie sú známe, uviedli tvnoviny.sk.

Premiér Igor Matovič si vo štvrtok počas tlačovej besedy ohľadom lockdownu na Kotlebov účet trochu zažartoval. „Ako môže byť Kotleba pozitívny, keď hovorí, že Covid neexistuje,“ povedal a označil túto skutočnosť za oxymoron. Dôvodom tohto tvrdenia je, že šéf ĽSNS ešte donedávna šíril o koronavíruse rôzne konšpirácie, nosil rúško pod nosom a napríklad v relácii STV si ho odmietol nasadiť.

Benevolentná RTVS. Kotleba zostal v relácii, aj keď odmietol rúško
V nedeľnej Relácii O 5 minút 12 došlo ku kontroverznej situácii. Marian Kotleba si odmietol nasadiť rúško, napriek pravidlám televízie a výzve moderátora. A prešlo mu to. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Natália Sollárová