15 krajín EÚ nalieha na Európsku komisiu, aby vypracovala „dlhodobý“ plán boja proti podvodom a dezinformáciám ohľadom 5G
23 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Skupina európskych národov vyjadrila obavy, že rastúca popularita podvodov a konšpiračných teórií okolo bezdrôtových technológií môže brániť pokroku EÚ pri dosahovaní jej cieľov ohľadom 5G sietí, informuje portál RT.


Skupina vyjadrila svoje obavy zo „stupňujúcej sa dezinformácie“ okolo účinkov vystavenia elektromagnetickému poľu (EMF) a technológii 5G, ako aj „zvýšenej aktivity hnutia anti-5G v celej Európskej únii“.

Vyzývame Európsku komisiu, aby spolupracovala s členskými štátmi na implementácii opatrení proti dezinformáciám týkajúcich sa EMP a 5G. EÚ by mala v tejto oblasti zaujať aktívny, dlhodobý a systémový prístup.

List podpísali Portugalsko, Švédsko, Fínsko, Česká republika, Slovensko, Rakúsko, Luxembursko, Poľsko, Chorvátsko, Bulharsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko, Grécko a Cyprus.

Ruskí kybernetickí odborníci sa domnievajú, že Severná Kórea napadla ich obranný priemysel
Hackerská skupina zo Severnej Kórey zaútočila na ruské vojenské a priemyselné organizácie zasielaním podvodných e-mailov, tvrdia odborníci na kybernetickú bezpečnosť, ktorí sa domnievajú, že Pchjongjang začína svoju sieť rozširovať, informuje... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Bezdrôtová technológia je už dlho predmetom viery, že spôsobuje rôzne zdravotné problémy, od rakoviny po Alzheimerovu chorobu a depresie.

V roku 2020 sa k zoznamu predpokladaných negatívnych účinkov pridali falošné obvinenia, že 5G spôsobuje Covid-19. Výsledkom bolo, že v období od apríla do mája bolo v celej Británii spálených najmenej 77 telefónnych stožiarov, informoval Business Insider s odvolaním sa na priemyselnú skupinu Mobile UK.

Vo svojom liste členské štáty EÚ tvrdili, že tieto „činy vandalizmu proti telekomunikačnej infraštruktúre“ bránia úsiliu EÚ „dosiahnuť svoje ambiciózne ciele 5G“.

Britský premiér Johnson údajne plánuje rezignovať kvôli nízkemu platu
Britský premiér Boris Johnson údajne uvažuje o odchode zo svojho postu budúcu jar, pretože sa mu podľa britských médií ťažko žije z platu 150 402 libier ročne, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Marek Molnár