Slovensko stojí pred uzatvorením krajiny, ÚMS žiada jasné pokyny k celoplošnému testovaniu
22 | 10 | 2020 I SITA

Dnes je už isté, že Slovensko stojí pred uzatvorením krajiny. V tlačovej správe to uviedla Únia miest Slovenska (ÚMS).


Celoplošné testovanie obyvateľstva na prítomnosť koronavírusu je podľa únie nerealizovateľné, pretože primátori miest k prípravám celoplošného testovania obyvateľov nemajú jednotné informácie. Zároveň im nie je jasné, ako môžu pri prípravách testovania spolupracovať so štátom a nedostávajú jasné a zrozumiteľné pokyny.

Primátori miest sa preto obávajú, že nebudú vedieť zabezpečiť všetky zamýšľané úlohy tak, aby bol masový projekt úspešný. „Nebudeme hľadať vinníkov a nechceme, aby sa do tejto situácie ťahala politika. Musíme si udržať chladnú hlavu a riešiť problémy, ktoré nás v najbližších týždňoch čakajú. Investujme energiu a peniaze do reálnych a bezpečných riešení. Toto nepovažujeme za reálne ani za bezpečné riešenie. Zomknime sa a buďme zodpovední. Len tak sa spoločne z tejto krízy dokážeme dostať,“ povedal prezident ÚMS Richard Rybníček.

ÚMS od štátu očakáva jasnú a zrozumiteľnú metodiku, ako majú mestá postupovať, za čo sú zodpovedné a v čom im štát podá pomocnú ruku. Dodáva, že celoplošné testovanie by sa pri súčasnom šírení koronavírusu stalo už len akýmsi „auditom“, ktorý by síce ukázal stav, aký je v daný deň, no v zásade by už nič neriešil.

Pozor HOAX! Pri testoch na koronavírus vás začipujú a ovládnu cez 5G sieť - nie je to pravda
S čipovaním ľudí pomocou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 prišiel predseda strany ĽSNS Marian Kotleba. Konšpirátori však zašli tak ďaleko, že najnovšie vás, podľa nich, začipujú už pri samotnom testovaní. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.