Matovič odignoroval prezidentku! S jej odkazom zrejme nerátal
19 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Úmysel predsedu vlády nechať na COVID-19 otestovať celé Slovensko sa stretol s rozličnými reakciami. Svoj názor naň má aj prezidentka.


Na Slovensku sa vďaka premiérovej myšlienke chystá plošné pretestovanie obyvateľov krajiny v súvislosti s ochorením COVID-19. Vláda sa na projekt pripravuje už tri týždne, či testovanie bude povinné, alebo dobrovoľné, nateraz podľa portálu cas.sk známe nie je.
Prezidentku nikto neinformoval

Na novinku z úst premiéra Igora Matoviča okamžite reagovali aj viacerí kolegovia z koalície či nezaradený Peter Pellegrini. Svoje si to o tom myslí aj prezidentka. „O tomto pláne vlády som nebola dopredu informovaná. Viem len to, čo sa dnes dozvedela verejnosť z tlačovej konferencie.Zmysluplnosť a realizovateľnosť plánu v tejto chvíli neviem zhodnotiť a budem sa najskôr informovať na názor odborníkov. Myslím si zároveň, že plán takéhoto rozsahu by mal byť oznámený spôsobom, ktorý nevyvolá viac otázok, ako poskytne odpovedí,“ vyjadrila Zuzana Čaputová podľa denníka Nový Čas sa na margo myšlienky premiéra nechať otestovať celú republiku.

Prezidentka vyzvala ľudí k zodpovednosti a upozornila, že tvrdosť reštrikcií z jari si už Slovensko nemôže dovoliť
Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala ľudí k zodpovednosti a upozornila, že tvrdosť reštrikcií z jari si už Slovensko nemôže dovoliť. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | SITA

 Čaputová je vyššie ako Naď

To, že premiér o svojom zámere vopred neinformoval hlavu štátu je viac ako zarážajúce. A to i z toho pohľadu, že na celoplošné testovanie chce využiť aj armádu, ktorej je ona, či sa to niekomu páči, alebo nie, hlavnou veliteľkou. Svoje kroky s využitím armády síce určite konzultoval a dohadoval so svojím straníckym kolegom a ministrom obrany Jaroslavom Naďom, lenže nad ním je ešte Zuzana Čaputová, ktorej sa musí podriadiť i on. Aj z tohto pohľadu je preto minimálne zvláštne, že premiér rieši pomoc armády, ktorú má vopred dohodnutú a schválenú ministrom obrany, ale nie veliteľkou ozbrojených síl, ktorá je funkčne nad ministrom. Žeby premiér túto skutočnosť odignoroval?

Prezidentka sa stretla s epidemiológmi, vyzýva na férové, zrozumiteľné a predvídateľné opatrenia
Z dôvodu zhoršujúcej sa koronavírusovej situácie u nás i v zahraničí sa prezidentka stretla s poprednými slovenskými epidemiológmi, vrátane hlavného hygienika Jána Mikasa. Apelovala na riešenie komunikácie zo strany štátu a upozornila tiež na... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Natália Sollárová