Biden označil Maďarsko a Poľsko za totalitné režimy
19 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Joe Biden spustil obrovský diplomatický spor s členmi NATO, Maďarskom a Poľskom, keď ich spojil s Bieloruskom a označil za „totalitné režimy“. Zatiaľ  maďarská vláda požaduje odpovede na údajnú korupciu jeho rodiny na Ukrajine, informuje portál Breitbart.


"Vidíte, čo sa deje všade, od Bieloruska cez Poľsko až po Maďarsko - nárast totalitných režimov vo svete. A aj tak tento prezident objíma všetkých zločincov sveta," uviedol 77-ročný nádejný  prezident. s nádejou na nedávna udalosť na radnici.

Bidenovo porovnanie Poľska a Maďarska, demokracií Európskej únie a členov obrannej aliancie NATO s Bieloruskom a inými „totalitnými režimami“ vyvolalo pobúrenie v oboch krajinách. Viktor Orbán sa už dávno považuje za  Trumpovho spojenca,  a toto len prilialo olej do ohňa.  Maďarská vláda zahájila celonárodný protiútok proti demokratom a Bidenovi osobne.

„Možno si ešte spomenieme na druh stredoeurópskej politiky, ktorú demokrati presadzovali osem rokov; stále si môžeme spomenúť na neustále prednášky, obviňovanie a útoky,“ pohoršoval sa minister zahraničia Péter Szijjártó vo  video správe nahranej na Facebook, pričom Bidenove vyjadrenia odsúdil ako „odtrhnuté od reality“.

Podľa najnovších odhadov klesne ruská populácia do roku 2024 až o 1,2 milióna
Očakáva sa, že počet obyvateľov Ruska v tomto roku poklesne o 352 500 ľudí, a celkovo by sa ich počet mohol znížiť o 1,2 milióna do roku 2024. Posledné čísla sú významnou revíziou poklesu v roku 2020, ktorá sa v auguste predpokladala iba na 158... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Szijjártó ďalej pripomenul, ako sa za vlády Obamu a Bidena "členovia diplomatického zboru USA v Budapešti otvorene zúčastňovali na opozičných protestoch a zverejňovali "mimoriadne zaujaté" vyhlásenia s cieľom podporiť ľavicovo-liberálne strany a útočili na maďarskú vládu," tvrdí oficiálny web O Maďarsku.

Minister zahraničných vecí vzal na vedomie, že Biden sa zdal „obzvlášť zaneprázdnený“, pokiaľ ide o zahraničnú politiku za vlády Obamu a naznačil, že istý čas „a trochu to preháňam, strávil Biden viac času mimo DC na Ukrajine, ako na vidieku v Amerike.“

„To bolo obdobie, keď jeho syn bol generálnym riaditeľom kľúčovej ukrajinskej energetickej spoločnosti; to bolo tiež obdobie, keď v ukrajinskom energetickom sektore existovali obchody, ktoré boli podozrivé z korupcie,“ pokračoval Maďar.

Irán slávi víťazstvo nad USA. Dnes vypršalo zbrojné embargo
18 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


„Bolo by najlepšie, keby Joe Biden mohol odpovedať na niektoré staré otázky, ktoré tu už boli, pred útokom na strednú Európu,“ uviedol a dodal: „Bolo by skvelé, keby nám Joe Biden mohol povedať, prečo vyvinul tlak na ukrajinskú vládu, aby prepustila jej hlavného prokurátora, a ako sa to všetko týkalo vyšetrovania ukrajinských energetických obchodov jeho syna, ktoré sa zastavilo.“

Poľsko a Maďarsko sa v posledných rokoch stali pravidelnými cieľmi globálnej ľavice a nemalou mierou ich motivovala nehanebná podpora silných hraníc a odpor voči multikulturalizmu, ako aj ich evidentné šťastie pri budovaní konštruktívnych a nekonfliktných vzťahov s Trumpovou administratívou.

V širšom kontexte Európskej únie sa dvojica pohoršuje v Bruseli - hlavnej základni vládnucej byrokracie - pre svoje odmietnutie akceptovať povinné kvóty na prerozdelenie migrantov, ktoré sa blok pokúsil presadiť, aby zvládol dopad nemeckého jednostranného rozhodnutia v roku 2015 o otvorení hraníc Európy masovému, neregulárnemu prisťahovalectvu zo Sýrie a, ako sa ukázalo, zo širšieho tretieho sveta.

ŠKANDÁL: Štát ide nakupovať testy od neznámej firmy z Trnavy, ktorá je navyše dlžníkom štátu!
Na sociálnej sieti sa objavila nahrávka rozhovoru, ktorá okamžite spustila veľkú debatu týkajúcu sa nákupu veľkého množstva testovacích sád. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Maďarská vláda je tiež napadnutá za svoju hlasnú kritiku miliardárskeho plutokrata Georga Sorosa. Orbán tvrdí, že niektorí v EÚ osemdesiatnikovi „zobú z ruky“. Táto kritika bola odsúdená ako antisemitská - hoci Orbán má proti týmto obvineniam silného zástancu v podobe izraelskej vlády .

Poľská vláda bola medzitým napadnutá za svoje pokusy reformovať to, čo považuje za súdnictvo poškodené dedičstvom bývalého komunistického režimu - vykreslené ako pokus o narušenie „vlády zákona“ - a za jej odpor proti „ideológii LGBT“ na školách.

Niektorí však tvrdia, že tento živý záujem o vnútorné záležitosti Poľska, ktorý v porovnaní s predchádzajúcou vládou eurofilno-globalistickej Občianskej platformy (PO) chýbal. Súvisí skôr s úspechom posunutia amerických základní ďalej od „delikventného“ člena NATO Nemecka - dominantného člena EÚ - a jeho opozície voči nemecko-ruským projektom v oblasti zemného plynu.

"Rúško je symbol poslušnosti", tvrdí Milan Markovič
Známy slovenský herec Milan Markovič taktiež odmieta strašenie ľudí koronavírusom. Tvrdí, že v súčasnosti potrebujeme na vyriešenie tejto situácie skôr psychiatrov než epidemiológov. Podľa Markoviča je rúško symbolom poslušnosti a na obaloch... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Gabriel Matta