Prekvapivé gesto Ruska voči Ukrajine
18 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Ruský predseda vlády a neskôr aj prezident Vladimir Putin v Novo-Ogarjove počas videokonferenčného stretnutia s ruskou vládou povedali čosi, čo nikto z prítomných nečakal.


"Rád by som začal niekoľkými príjemnými informáciami - novosibirské centrum „Vector“ dnes zaregistrovalo druhú ruskú vakcínu proti koronavírusu - „EpiVacCorona“, - vyhlásil Vladimír Putin a spustil stretnutie s členmi vlády. "Pokiaľ viem, máme na ceste tretiu vakcínu - Chumakovovo" dodal ešte. Pokračuje portál  kp.ru.

V ďalšej časti videorokovania vládneho kabinetu Ruskej federácie zrazu prišla na pretras Ukrajina. Predseda vlády Mišustin predniesol návrh, podstatou ktorého bolo, že sa "umožnení vstup niekoľkých ukrajinských spoločností na ruský trh. Medzi nimi bude aj „Bratslav“, strojársky závod Barsky a Rubezhanský lepenkový závod. "Sme vždy pripravení obnoviť komplexnú spoluprácu s Ukrajinou," reagoval na Mišustinov návrh Putin. "Predpokladajme, že z našej strany ide o prvý krok a gesto dobrej vôle." Povedal ruský prezident.

Strojársky závod Barsky sa nachádza v regióne Vinica a vyrába kotly ústredného kúrenia, linky na plnenie fliaš na alkohol a nealkoholické nápoje. Spoločnosť Bratslav sa tiež nachádza v regióne Vinica a vyrába poľnohospodárske stroje, dojacie stroje a výrobky pre farmy. Rubezhanský Cardboard and Container Mill sa nachádza v Luhanskej oblasti na Ukrajine. Je jedným z najväčších výrobcov vlnitej lepenky a obalov z nej na Ukrajine.

Azerbajdžanský prezident hovorí Arménsku, že by sa malo poďakovať Putinovi za záchranu jeho krajiny
Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev vyzval arménskeho predsedu vlády Nikol Pashinyana, aby sa poďakoval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za záchranu jeho krajiny. Podľa Alijeva Putin zachránil Arménsko, ktoré „stopercentne závisí na... Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Marek Molnár