Počas jesene majte viac sexu. Pomôže vám zahnať chrípku aj veľa iných neduhov
17 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dostatok dobrého sexu má aj ďalšie pozitíva, zároveň zaženiete nudu a budete šťastnejší.


Jesenné obdobie so sebou prináša melanchóliu, únavu, chrípkové obdobie a pocit, že sa nikomu nič nechce, dokonca ani vychádzať z domu. Súčasná situácia s koronavírusom tento stav ešte podporuje. Zatvorili sa kiná, divadlá, ale aj športoviská a reštaurácie. Nie je dôvod, prečo by sa čas za zatvorenými dverami nedal využiť napríklad na sex, ktorý má pre človeka, podľa portálu tvnoviny.sk, na jeseň veľa pozitívnych účinkov.
Odoženie chrípku aj pocit úzkosti

V dnešnej koronavírusovej dobe môže byť aj chrípka problém, a preto je lepšie ak sa jej človek vyhne. V prípade, že sa nenechal očkovať, nemusí hneď panikáriť, pretože pomôcť mu môžu práve milostné chvíle so svojím partnerom. Jeseň tiež spôsobuje u veľa ľudí zlú náladu a depresie, ale i s týmito problémami vie sex pomôcť. Okrem dopamínu sa totižto počas milovania uvoľňujú do tela aj ďalšie hormóny šťastia zvané endorfíny, ktoré odplašia mierne depresie alebo pocity úzkosti.

Nové pokyny v Británii zakazujú príležitostný sex, prostitútku si ale zavolať môžete
Podľa britských zákonov o koronavírusoch už nie je zakázané mať sex s niekým, s kým nežijete, pokiaľ ste v „nadviazanom vzťahu“. Ale nedávno aktualizované pokyny naznačujú, že príležitostný sex je stále zakázaný, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Diana Zaťková

Zbaví depresie a „dobije baterky“

Jeseň tiež u veľa ľudí spôsobuje zlú náladu a depresie. I s týmito problémami vie človeku sex pomôcť, pretože okrem dopamínu sa počas milovania uvoľňujú do tela aj ďalšie hormóny šťastia zvané endorfíny, ktoré odplašia mierne depresie alebo pocity úzkosti. Ráno sa na jeseň neskôr rozodnieva, večer sa skôr stmieva. Často býva zamračené počasie a daždivo, vonku je zima a nikomu sa nič nechce. Chýba vám vitamín D a tým pádom i energie, takže sa vám ťažko ide do práce a späť domov.

Ak nechcete celú zimu prežiť pod dekou pri televízií, je na čase dobiť si baterky a práve k tomu vám dopomôže intímna zábava s partnerom. Počas nej totiž stúpa hladina hormónu šťastia dopamínu, ktorý dodáva príjemné pocity a tiež túžbu zažiť ich viac a viac.
Spaľuje kalórie aj zaháňa nudu

Ilustračné foto / Shutterstock


Rozhodnutím vlády sa na nejaký čas uzatvorili fitness centrá a miesta, kde si človek mohol zacvičiť a udržať si svoje telo v kondícii. Je preto na čase pozrieť sa na sex aj ako na prostriedok k spaľovaniu kalórií. Pri jednom polhodinovom milovaní totiž spálite približne 200 kalórií.

Dnešná uponáhľaná a koronová doba zábave a koníčkom jednoducho nepraje. Cestovať sa dá len veľmi obmedzene, všetko je zatvorené, nedá sa ísť ani na koncert, a dokonca ani na pohárik do baru s priateľmi. Nezostáva vám teda nič iné ako sa zabaviť doma, či už sama, alebo s partnerom. A keďže sa občas už človeku nechce ani čítať, ani sledovať seriály, a na varenie tiež nie je nálada, tak prečo sa, podľa portálu tvnoviny.sk, jednoducho nepomilovať?

Čím viac porna, tým horší sexuálny „výkon“?
Zdá sa, že pornografia nie je bez následkov. Podľa posledných výskumov zhoršuje erektilnú dysfunkciu a narúša aj kvalitu sexuálneho vzťahu medzi partnermi. Píše idnes.cz. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Natália Sollárová