Diplomatické "vychytávky" Igora Matoviča nemal kto kormidlovať. Klus ostal doma
17 | 10 | 2020 I Petra Demková

Akoby Lucia Ďuriš Nicholsonová predznamenala svojím komentárom to, čo sa premiérovi v Bruseli stalo. V deň, kedy večer uzrelo svetlo sveta dnes už virálne video Igora Matoviča, ešte doobeda Lucia Nicholsonová na sociálnej sieti dúfala, že náš premiér bude reprezentovať štátnicky. Nepodarilo sa. 


Akoby Lucia Ďuriš Nicholsonová predznamenala svojím komentárom to, čo sa premiérovi v Bruseli stalo. V deň, kedy večer uzrelo svetlo sveta dnes už virálne video Igora Matoviča, ako habká pred kamerami, sa doobeda Lucia Nicholsonová na sociálnej sieti do premiéra pustila.

Doslova napísala, že nášho premiéra nebude mať kto kormidlovať. To ešte ale nemohla tušiť, ako veľmi by to kormidlo a nie len to, v ten deň naozaj potreboval. Europoslankyni sa nepáčilo, že sa Igor Matovič rozhodol vytrestať SaS-ku po jeho osobnom konflikte s R. Sulíkom a použil na svoju zlomyseľnú pomstu Martina Klusa. Služobnú cestu mu, takpovediac, zakázal a odkázal, že tak to chodí v rodinách, keď sa nedodržujú pravidlá. Je paradoxom, že celá situácia sa obrátila práve proti nemu a ako sa hovorí, božie mlyny „zamleli“ a neuveriteľné rýchlo. Ako to totiž dopadlo vie dnes už celé Slovensko.

Matovič vo vzťahu k SaS pritvrdzuje. Tentoraz na to doplatil diplomat Martin Klus
Konflikt v koalícii sa vyostruje. Premiér zo sebou do Bruselu na dnešný samit Európskej rady nezobral štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa z SaS. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Lucia Ďuriš Nicholsonová napísala: „Väčšina lídrov prichádza so svojimi sherpami, teda s hlavnými koordinátormi európskych tém. Tí sú dôležitým kormidlom, ktoré správne a diplomaticky delikátne nastavuje postoje predsedov vlád ako šéfov delegácií.



Nášho premiéra dnes nebude mať kto kormidlovať. Igor Matovič poslal svojho sherpu Martina Klusa do kúta, aby ho vytrestal za Richarda Sulíka. Otázka je, komu toto prospeje. Podľa mňa tým Igor Matovič škodí Slovensku, keďže diplomatická šikovnosť Martina Klusa sa s diplomaciou Igora Matoviča nedá porovnať.“

Na záver svojho statusu naša europoslankyňa ešte dodala, že nám zostáva len veriť, že „na rozdiel od tej domácej, bude na bruselskej pôde premiér Igor Matovič reprezentovať Slovensko aj bez svojho sherpu tak, ako sa patrí – zodpovedne, diplomaticky a štátnicky“.

Nuž, nepodarilo sa.

Hlina má zas "slinu" - konšpiruje o Matovičovom videu z Bruselu
Alojz Hlina má zas svoj deň. Ako obvykle, zahryzol sa do Igora Matoviča, ale tentoraz kvôli videu, ktoré s ním aktuálne nakrútili v Bruseli. Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | Ivan Brožík