NATO v Nemecku nacvičuje úplne nezmyselne jadrovú vojnu
16 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Zdá sa, že nemecké vydanie časopisu Bild, ktoré často klame a šokuje čitateľov falošnými dojmami, hovorí tentoraz pravdu, čo potvrdzujú aj „vážne“ médiá. A podstata správy, ktorá bežným ľuďom pošteklí nervy, je príprava na vojnu.


Nemecké letectvo a jeho partneri v NATO uskutočňujú tajné cvičenia s názvom Vytrvalé popoludnie, aby si precvičili manévre v prípade jadrovej vojny. Cvičenia sa konajú na leteckej základni Nørvenich (Severné Porýnie-Vestfálsko). Tvrdí to portál kp.ru, z článku ktorého redakcia HD cituje nasledujúce úvahy.

Oblasť Nørvenich je podľa predlohy alternatívnym úložiskom amerických vodíkových bômb B61, ktoré sa nachádzajú v Bücheli v Porýní-Falcku. Tvrdí sa tiež, že v rovnakom čase sa na Büchelských cvičeniach koná nácvik „odolnosti“. Letectvo tam trénujú na obranu vzdušnej základne pred jadrovým útokom pomocou systémov protivzdušnej obrany (PVO) Patriot.

Ruské riadené protilietadlové strely s rýchlosťou Mach 6 už visia pod Suchojmi (VIDEO)
Ruské armádne médiá zverejnili zábery vypustenia riadených striel R-37M vzduch-vzduch dlhého doletu a so šesťnásobnou rýchlosťou zvuku z lietadla Suchoj Su-35S. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Je potrebné pripomenúť, že na cvičeniach sa zúčastňujú holandskí, belgickí a talianski vojaci. Vojenskí experti tvrdia, že cvičením Resilient Noon sa trénuje okrem iného bezpečná preprava amerických jadrových zbraní z podzemných skladovacích zariadení do lietadla a jeho inštalácia. Publikácia zdôraznila, že výcvikové testy pokračujú hladko.

Krajiny NATO sú podľa autorov článku Bild znepokojené zvýšenou hrozbou jadrovej vojny, najakútnejšou za posledných 30 rokov. Nebezpečenstvo existuje v dôsledku odstúpenia USA od Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a krátkeho doletu START III.

Ruské rakety Zirkon zničia každý hladinový cieľ bez šance na obrannú reakciu (VIDEO)
Ruská protilodná strela, na ktorú neexistuje protizbraň, vysokonadzvuková raketa, odpaľovaná z menších a rýchlych fregát, radikálne zmení pomer síl na hladinách morí a oceánov. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Vojenský expert, doktor technických vied Andrej Bešastnik, označil tieto cvičenia za „zbytočný pokrik myší“. A dodal: "Len čo USA vystrelia rakety smerom na Rusko, títo členovia NATO v Nemecku nebudú mať čas vytiahnuť bomby zo skladu, pretože k nim priletí náš Zirkon. A nedokáže sa s tým vyrovnať ani americký systém protiraketovej obrany v Európe, nieto systém protivzdušnej obrany Patriot. Nie sú schopní detekovať a zostreliť našu nadzvukovú raketu letiacu na cieľ rýchlosťou 8 a viac MACHa. Navyše, skladovacie priestory amerických bômb v Nemecku boli dlho v hľadáčiku ruských „raketových zbraní“ a v prípade vojny medzi NATO a Ruskom budú zničené ako prvé.

RIA NOVOSTI: Šok! Ruská televízia označila možné ciele hyperzvukovej rakety Zirkon na území USA!
Televízny kanál "Rusko 1" v programe "Správy týždňa" označil v prípade amerického ohrozenia Ruska možné ciele pre hyperzvukovej rakety "Zirkon" na území USA. Informuje RIA NOVOSTI. Čítať ďalej
25 | 02 | 2019 | Peter Králik