Cudzinec s pištoľou v ruke prepadol banku. Peniaze však strácal počas úteku
15 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Poriadne rušno bolo v utorok večer v pražskej Jačmennej ulici. Maskovaný muž vošiel do banky s pištoľou v ruke a požadoval od zamestnancov peniaze.


Lupič (38), ktorý bol cudzej národnosti mal však smolu, pretože ako píše český Blesk jeden zo zamestnancov okamžite upovedomil políciu. Cudzinec aj s peniazmi ale z banky utiekol iba pár metrov, pretože po chvíli ho objavili privolaní policajti a zadržali.
Vzal prachy a ušiel

Po zadržaní zhabali policajti lupičovi aj jeho strenú zbraň. Zdroj: FB/Policie České republiky


Udalosť ako z akčného filmu sa stala v utorok podvečer okolo pol piatej. Do pobočky banky vtrhol muž v kabáte a čiernej šiltovke s čiernym rúškom cez tvár, v ruke držal pištoľ a zbesilo ňou mával smerom k vystrašeným pracovníkom banky. Požadoval od nich niekoľko desiatok tisíc korún, ktoré aj dostal a následne rýchle opustil banku. Jeho prepad ale zaznamenali bezpečnostné kamery.


Pri lúpežnom prepadnutí vypustili dráždivú látku, zranilo sa 11 ľudí
Vo filiálke poštovej banky v budove nákupného centra Karstadt použila štvorica útočníkov veľké množstvo dráždivej chemickej látky. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | TASR

Peniaze mu popadali

Policajti, ktorí hliadkovali neďaleko prepadnutej banky chytili lupiča zbierajúceho postrácané peniaze do pár minút. Zdroj: FB/Policie České republiky


Lupič mal však smolu, pretože na miesto činu už po chvíli dorazili policajti, ktorí zhodou okolností neďaleko vykonávali hliadkovú službu. „V ulici Na Rybníčku si všimli muža, ktorý zbiera zo zeme bankovky a chová sa podozrivo. Akonáhle muž policajtov zbadal, tak sa snažil z miesta zmiznúť,“ uviedla pre Blesk.cz policajný hovorca Jana Daněk.

„Po pár metroch policajti muža dostihli a zadržali. Následne zistili, že sa jedná o lupiča z banky, ktorý má pri sebe ulúpenú hotovosť a pištoľ,“ dodal hovorca. Cudzinec sa napokon k svojmu činu na mieste priznal. Podľa Daněka mu teraz v prípade dokázania viny hrozí za lúpež až desaťročné väzenie, dodáva na záver český Blesk.

Polícia objasnila prípad stotisícovej krádeže i lúpežného prepadnutia
Páchatelia mali spôsobiť škodu 101.401 eur. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | TASR