PRIESKUM: Pellegriniho Hlas prekričal Matovičove OĽaNO, Sulíková SaS tesne za nimi
14 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Hlas je na čele, rastie aj SaS, OĽaNO padá.


Prvýkrát od parlamentných volieb, po ktorých nastúpila vláda Igora Matoviča, došlo k zmene na čele rebríčka preferencií. Informáciu priniesol portál slovensko.hnonline.sk.


Ak by sa voľby konali teraz, zvíťazila by v nich nová strana expremiéra Petra Pellegriniho. Hlas by presvedčil 18,8 percenta voličov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre Hospodárske noviny.




Októbrový prieskum AKO pre HN


"Čísla Hlasu ťahá Peter Pellegrini," povedal HN predstaviteľ agentúry AKO Václav Hřích. Bývalý predseda vlády má podľa nehov komfortnú pozíciu, "keďže dostáva ako opozičný politik pomerne veľký priestor na svoje názory", ale nemusí za ne niesť zodpovednosť.

V júnovom prieskume tej istej agentúry by vyhrala strana OĽaNO Igora Matoviča s 23, 5 percenta, nasledoval by Hlas Petra Pellegriniho so ziskom 16,7 percenta.

Matoviča o percentá oberajú nepopulárne opatrenia v boji s pandémiou, svojský štýl komunikácie, ako aj čoraz väčšie nezhody s koaličným partnerom SaS. najnovšie sa preniesli až do takej podoby, že na služobnú cestu do Bruselu (vraj v úzkom zložení) tentoraz Igor Matovič odmietol zobrať štátneho tajomníka rezortu diplomacie Klusa.

HANBA v celej Európe! Expremiér Pellegrini nakladá vláde a žiada informácie
Podľa Petra Pellegriniho vláda premárnila leto a nikto nevie, na základe čoho vlastne zavádza tvrdé opatrenia. Premiér sa podľa neho háda s vicepremiérom ako na pieskovisku. Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.