POZOR – NEKLIKAŤ! Na facebooku sa šíri nebezpečný odkaz, ak naň kliknete, prídete o svoj účet
14 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nenechajte sa nachytať! Každú podozrivú správu či odkaz radšej ignorujte a ak je to možné, nahláste ju Facebooku.


Na internete na ľudí číhajú najrôznejšie hrozby a podvody. Najnovšie sa na sociálnej sieti Facebook šíri nebezpečný odkaz, ktorý vás, podľa portálu dnes24.sk, môže pripraviť o účet! Upozornila na to polícia prostredníctvom profilu Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Ruskí zlodeji prešli počas korony na nové typy podvodov
Rast nákupu cez internetové obchody a zvýšenie objemu bezhotovostných platieb je novou živnou pôdou pre kybernetických zlodejov. Uviedol portál Ura.news. Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič

Nenechajte sa nachytať

„Policajný zbor zaregistroval správu, ktorá sa šíri prostredníctvom Messengera. Môžem vám prísť od kamaráta, od niekoho, kto sa za neho vydáva, alebo od úplne cudzej osoby,“ upozorňuje polícia. Od používateľa na Facebooku vám môže prísť nevinne vyzerajúca správa s odkazom. Píše sa v nej, že keď kliknete na odkaz, otvorí sa vám fotoalbum s vašimi fotografiami. Po kliknutí na odkaz sa vám ale nezobrazí žiadny fotoalbum, ale prihlasovacie polia, ktoré sa tvária, akoby ste sa mali prihlásiť do skutočného Facebooku.

„Je to podvod! Ak zadáte svoju e-mailovú adresu a heslo, odošlete ich podvodníkom, ktorí sa vďaka tomu dostanú do vášho konta. Následne vás môžu vydierať, že vám ho sprístupnia znovu, ak im pošlete peniaze,“ varuje polícia. Nenechajte sa nachytať! Každú podozrivú správu či odkaz radšej ignorujte, ak je to možné, nahláste Facebooku, píše v závere portál dnes24.sk.



Podvodníci kvôli peniazom zneužili zosnulého Karla Gotta! Toto je nechutné, búria sa ľudia
Sociálne siete sú vďaka istej anonymite priamo ideálnym miestom pre najrôznejšie podvody, ku ktorým sú zneužívaní dôverčiví ľudia. Využiť však pre tento účel meno zosnulého Majstra Karla Gotta (†80), ktorý bez preháňania patril k národným klenotom,... Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Timotej Dudka