Hlavný hygienik má na Slovensku príliš veľkú moc, tvrdí Sulík
14 | 10 | 2020 I SITA

Hlavný hygienik má podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka na Slovensku príliš veľkú moc. Minister tak reagoval na skutočnosť, že vláda nemohla rokovať o zmenách opatrení, ktorými sa na Slovensku obmedzí činnosť reštaurácií a zatvoria sa ďalšie prevádzky.


"Dnes s prekvapením konštatujem, že je to len slovo hlavného hygienika. Mám veľké pochybnosti, či je správne, aby takúto veľkú moc mal v rukách hlavný hygienik, keďže vláda nesie zodpovednosť za vývoj v krajine," konštatoval Sulík.

Minister zároveň kritizoval, že o tom kroku nerokovala koaličná rada. "Považujem toto opatrenie z ekonomického pohľadu za mimoriadne škodlivé. Doženie to do bankrotu stovky, možno tisícky prevádzkovateľov," vyhlásil. Podľa vlastných slov je z takéhoto vývoja veľmi smutný.

"Úplne zbytočne si kazíme ekonomiku," myslí si Sulík. Opätovne pritom zopakoval, že zatvárať sa majú prevádzky v ohniskách nákazy.

COVID-19: Nemocnica v Martine na dne svojich kapacít. Pacientov zo severu Slovenska už neprijíma!
Univerzitná nemocnica v Martine prestala prijímať pacientov z Oravy, Kysúc a Liptova. Rozhodol o tom krízový štáb nemocnice a zdravotníci už nechávajú lôžka len pre pacientov z Turca. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.