Verná parťáčka Xeny, bojovníčka Gabriela čoskoro oslávi 50. narodeniny: Stále jej to pristane!
13 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Anjelská bojovníčka Renée O'Connorová si po skončení seriálu ušla dlhú a dobrodružnú cestu. Na roky ju učarovala materská láska, stala sa aj producentkou a usadila sa aj na divadelných javiskách, píše portál Kinotip2.


Renée je vášnivá športovkyňa. Než sa dala na herectvo, pracovala ako inštruktorka aerobiku, liezla po skalách a venovala sa kickboxu. Ako herečka odštartovala kariéru v šestnástich rokoch v seriáli Teen Angel. Od tej doby sa nezastavila, jedna rola striedala druhú, až bola vybraná do seriálu Xena. Šesť rokov strávila dochádzaním na Nový Zéland, kde sa seriál nakrúcal. Tvorcovia ocenili jej športové vlohy a väčšinu bojových scén vrátane salta vzad s výkopom zvládla úplne sama.

Na Novom Zélande si to Renée zamilovala a to doslova. Učaroval ju manažér miestnej reštaurácie Steve Muir, požiadal ju o ruku a šťastná herečka súhlasila. O rok neskôr sa novomanželom narodil syn Miles William.



Príbeh ako z rozprávky po Milesovych štvrtých narodeninách skončil. Manželia sa rozviedli a Renée sa aj s dieťaťom presťahovala späť do Ameriky. Sama však dlho nezostala. Pri natáčaní seriálu Enter sa zoznámila s hercom Jedom Surom a do roka sa im narodila dcéra Iris. Na čas sa stiahla do ústrania a väčšinu času trávila s deťmi.

Po dokončení populárneho seriálu účinkovala v mnohých ďalších televíznych a filmových projektoch, ale na úspech z deväťdesiatych rokov doteraz nenadviazala. Venuje sa filmovej a divadelnej produkcii a v posledných rokoch je verná predovšetkým divadlu. V roku 2018 si zahrala so svojím šestnásťročným synom Milesom v Shakespearovej hre Romeo a Júlia. So svojou rodinou žije v Kalifornii, kde objavila novú životnú vášeň - maľovanie obrazov.

Ako vyzerá a žije neporaziteľná bojovníčka Xena 20 rokov od natáčania?
Patrili ste k obdivovateľom charizmatickej a neohrozenej Xeny, ktorá si poradila so všetkými nástrahami sveta? Ako pripomína portál Kinotip2, akčný dobrodružný fantasy seriál sa dočkal 134 epizód a celosvetového úspechu. Ako dnes hrdinka seriálu... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Timotej Dudka