Matovič nazval Fica idiotom, pre Smer je to vrchol drzosti a dôkaz premiérovej slabosti
11 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Premiér Igor Matovič si vo svojom statuse k rekordnému nárastu prípadov opäť nebral servítku pred ústa. Bývalého predsedu vlády Roberta Fica nazval idiotom, opozičný Smer to nenechal bez odozvy. Vidí to tak, že Matovič zlyháva a je preto pod tlakom.


„Verím, že idioti ako Marián Kotleba či Robert Fico a spol. si aspoň v tejto mimoriadnej situácii uvedomia, že na ich bludy a posmešky z rúšok teraz desiatky ľudí doplatí životom,“ napísal Matovič vo svojom príspevku v sobotu.

„To, čo si dovoľuje I. Matovič, je vrchol drzosti,“ dôrazne odmieta Smer obvinenia zo spochybňovania epidemiologických opatrení krízového štábu svojím lídrom Ficom. Vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti strana uvádza, že je to presne naopak a že na svojich tlačových konferenciách dodržiavajú všetky nariadenia i odporúčania.

Predseda vlády stratil dych, čakajú nás Jóbove správy
"Rozmýšľam, či tu napísať to, čo mne zobralo dych a verejnosti bude známe až o 10h. (V čase vzniku statusu premiéra bolo 9.00 predpoludním - pozn. red. HD) Nuž, zrejme je to moja rola byť poslom zlých správ." Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


„Premiér I. Matovič sa opäť ukázal ako slaboch, ktorý namiesto prijatia plnej zodpovednosti za vývoj epidemiologickej situácie, sa utieka k obviňovaniu iných,“ pokračuje Smer a ďalej poukazuje na to, že to bol práve Matovič, kto sa zúčastnil na svadbe bez rúška, čím porušil vlastné nariadenia. Smer je presvedčený, že premiér svojimi fotkami ostatných inšpiroval k porušovaniu pravidiel a „dnes sa čuduje, že práve svadby a oslavy sa stali ohniskom nákazy“.

„Premiér je pod tlakom kvôli svojmu zjavnému zlyhávaniu a nezvládaniu ekonomickej a pandemickej krízy. Odporúčame mu svoju frustráciu z vývoja upriamiť na svojich ministrov, ktorí trestuhodne zanedbali prípravu na druhú vlnu a prinútiť ich konečne pracovať s takým nasadením, ako si vážnosť situácie na Slovensku vyžaduje,“ dodáva ďalej opozičná strana vo svojom vyjadrení.

ŠKANDÁL: Minister Krajčí si do predstavenstva VšZP dosadil sesternicu. Blaha ho vyzval na odstúpenie
Minister Marek Krajčí si do predstavenstva VŠZP dosadil svoju sesternicu, tvrdí Ľ. Blaha a E. Kaliňák. Ministrovi odkazujú: odstúpte! Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Petra Demková