Kim Čong-un tvrdí, že socializmus zachránil Severnú Kóreu pred Covid-19, pričom nebola infikovaná ani jedna osoba
11 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Kim Čong-un pripísal socialistickému režimu údajnú ochranu Severokórejčanov pred pandémiou Covid-19 s tým, že v jeho krajine nebol zaregistrovaný ani jeden prípad koronavírusu, informuje portál RT.


Odvážne, ako aj neoveriteľné tvrdenie, uviedol Kim v televíznom prejave po vojenskej prehliadke venovanej 75. výročiu založenia vládnucej Strany pracujúcich. Na záberoch, ktoré boli vysielané severokórejskými štátnymi médiami, nemal ani jeden úradník alebo vojak rúško.

Kim, ktorý sa miestami javil ako veľmi emotívny, vyhlásil, že je vďačný za to, že sa nikto v jeho krajine nedostal k tejto chorobe, pričom to čiastočne pripísal socialistickému politickému systému krajiny.

Zaželal ľuďom, ktorých zasiahla globálna zdravotná kríza, rýchle zotavenie, a uviedol, že akonáhle skončí, ľudia v oboch Kóreách sa budú môcť opäť spojiť.

Dvaja ruskí poslanci si myslia, že vývojári prvej vakcíny proti Covid-19 na svete by mali byť ocenení Nobelovou cenou
Vývojári ruskej vakcíny proti koronavírusom by podľa dvoch ruských politikov mali byť nominovaní na Nobelovu cenu za vedu v roku 2021, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Najvyšší vodca Severnej Kórey poďakoval národnej armáde za prínos v boji proti prírodným katastrofám a zaviazal sa, že bude aj naďalej investovať do obranného arzenálu. Ospravedlnil sa tiež za to, že jeho vláda nemôže obyvateľom Severnej Kórey náležite odmeniť ich odhodlanie a tvrdú prácu tvárou v tvár.

„Budeme pokračovať v posilňovaní vojenského odstrašovania pre sebaobranu, aby sme odradili, kontrolovali a zvládali všetky nebezpečné pokusy a hrozivé činy, vrátane neustále rastúcich jadrových hrozieb, od nepriateľských síl,“ uviedol Kim.

O USA sa počas prejavu, ktorý trval asi pol hodiny, vôbec nehovorilo. Pchjongjang považuje Washington za primárnu hrozbu pre jeho národnú bezpečnosť a za dôvod pre jeho vývoj jadrových zbraní.

Covid-19 do roku 2021 vtlačí do extrémnej chudoby až 150 miliónov ľudí, varuje Svetová banka
Svetová banka varovala, že v roku 2020 sa má po prvý raz za viac ako 20 rokov zvýšiť extrémna globálna chudoba v dôsledku „mimoriadnej“ krízy, ktorá je spojená s Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Marek Molnár