Vďaka, Európa, vôbec nám nerozumieš. Tvoja podpora Bidena môže Trumpovi priniesť víťazstvo (Mitchell Feierstein)
10 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Mitchella Feiersteina (RT)




Ankety uskutočnené v siedmich európskych krajinách ukazujú, že tam výrazne uprednostňujú Bidena, a to až 67 ku 14 percentám pre súčasného prezidenta. Iba to ukazuje, že kontinent nepozná USA a zvýši pravdepodobnosť, že Američania budú voliť Trumpa.




Ako Američan, ktorý prežil väčšinu svojho dospelého života v Európe (ak sa dá Británia po brexite označiť ako súčasť tohto kontinentu), neustále žasnem nad tým, ako málo ľudí tu nás chápe, Amíkov a našu krajinu.

Nie som si istý, či je to kvôli určitému opovrhovaniu zo strany starých krajín voči nášmu, ešte stále pomerne mladému národu, alebo kvôli nevôli, ako ich Amerika všetkých predbehla v svetovom líderstve, alebo len kvôli nejakému snobizmu a arogancii, alebo kvôli kultúrnym nedostatkom. Alebo je to jednoducho tak, že Európania majú tendenciu, s výnimkou Britov, byť oveľa ľavicovejší ako väčšina Američanov.

Trump tvrdí, že zostávajúce americké jednotky v Afganistane by mali byť doma „do Vianoc“
Prezident Donald Trump naznačil, že všetci americkí vojaci v Afganistane by mohli byť do Vianoc doma, pričom ide o vyhlásenie, ktoré je v rozpore so svojím vlastným poradcom pre národnú bezpečnosť, ktorý uviedol, že po novom roku zostane v... Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Nech už to je čokoľvek, znamená to, že existuje myopický, často ignorantský pohľad na to, čo sa v Amerike skutočne deje, a na to, na čom záleží väčšine jej občanov.

Posledné dôkazy o tom pochádzajú z prieskumu verejnej mienky YouGov, ktorý ukazuje, že Európania v siedmich krajinách dávajú prednosť Joeovi Bidenovi ako budúcemu prezidentovi USA s náskokom 67 percent ku 14. V Dánsku to bolo 80 percent na iba 6 percent. Najlepšie, čo Trump dokázal, bolo medzi Talianmi, kde sa vyšvihol "až" na 20 percent.

Samozrejme, týchto výsledkov sa dychtivo chopili americké liberálne médiá hlavného prúdu, ktoré zintenzívnili svoju protitrumpovskú propagandu s veľkými a odvážnymi titulkami: Európania v drvivej väčšine chcú, aby Biden porazil „hrozného“ Trumpa.

Trump propaguje nový „liek“ proti Covid-19 Regeneron a sľubuje, že pre pacientov v nemocnici bude zdarma
Donald Trump vychvaľoval výhody lieku od spoločnosti Regeneron Pharmaceuticals, ktoré užíval pri liečbe na Covid-19, pričom uviedol, že by mal byť zadarmo pre každého pacienta s koronavírusom, ktorý leží v nemocnici, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Nemyslím si, že som jediný Američan, ktorého prvá reakcia na to je, ako sa opovažujete strkať nos do našich vecí, po ktorej nasleduje: tento zásah spôsobí, že ja a celá kopa mojich spoluobčanov budem oveľa odhodlanejšia hlasovať a pracovať na víťazstve Trumpa, aby sme mohli  našim európskym bratrancom ukázať, kto je tu pánom.

Aj keď tomu nechcem venovať príliš veľa času, ukážka dát YouGov je odpad . Je to menej prieskumu a viac propagandy, ktorá má ovplyvniť americké prezidentské voľby.

Výsledky hlasovania sú štatisticky nevýznamné. Populácia siedmich krajín, ktoré sa zúčastnili prieskumu, je 342 miliónov, ale veľkosť vzorky spoločnosti YouGov bola úbohých 9 000 dospelých. Aj batoľa vie, že 9 000 zo 342 000 000 nič predpovedá. YouGov navyše nezahrnul transparentnosť, pokiaľ ide o politické názory a príslušnosť k politickým stranám respondentov, ako boli vyberaní účastníci, kde boli nájdení, vek každého účastníka - mohol by som pokračovať ďalej a ďalej, ale nebudem sa obťažovať.

Turecko a Spojené arabské emiráty neustále porušujú v Líbyi zbrojné embargo
Britský Guardian v stredu zverejnil výsledky spoločného výskumu portálu Bellingcat a neziskovej skupiny Lighthouse Reports o predaji zbraní do Líbye. Vyšetrovatelia obvinili Turecko a Spojené arabské emiráty (SAE) z páchania „čoraz zjavnejšieho... Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Nech už sú výsledky prieskumu akékoľvek, nepochybujem o tom, že všeobecný sentiment - Biden je dobrý, Trump zlý - je názorom väčšiny Európanov. Kto z vás vie niečo o Amerike a Američanoch? Dovoľte mi preto, aby som vám vysvetlil, prečo sa váš sentiment - a vaša viera, že Biden má zvíťaziť v novembrových voľbách  mýlia.

Najskôr sa musíme pozrieť na to, čo sa dialo za posledné štyri roky.

Od roku 2016 americké spravodajské služby zaviedli štátny prevrat v spojitosti s elitami a falošnými spravodajskými médiami pomocou prieskumov a propagandy ukazujúcich, ako je Biden na vzostupe, o 16 bodov. ​​A aby túto správu presadili, správajú sa formou - poslúchajte naše výsledky alebo budete potrestaní. Ide o rovnaké klamstvá, ktoré sa používajú pri zvrhnutí vlád krajín tretieho sveta, aby bola výhra dôveryhodná a prijateľná pre ľudí.

Tisíce popredných svetových vedcov konečne vystupujú proti lockdownu (Peter Andrews)
Komentár Petera Andrewsa (RT) Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Nezabúdajme, že americké spravodajské služby zvrhávajú vlády zmanipulovaním volieb už sto rokov. Ak sa postavíte proti nim a ich záujmom, ako to urobil Trump, ste na rade. Scenár beží presne tak, ako to vidíme dnes, ibaže nezrúcajú banánovú republiku, pokúšajú sa zvrhnúť prezidenta Trumpa na príkaz radikálnej Demokratickej strany.

Prezidentské voľby v roku 2020 sú o triednej vojne, nie o rasovej. Je to revolúcia finančnej elity proti americkej robotníckej triede - kôš poľutovaniahodnej Hillary Clintonovej. Oligarchovia ako George Soros a Michael Bloomberg pumpujú stovky miliónov do celonárodných volieb, aby zmanipulovali výsledok a radikálne zmenili všetky pravidlá.

Elity sa vysmievajú každodenným Američanom. Majú jediný cieľ: vytvoriť krajinu poslušných pracovníkov, ktorým vládnu elity.

Zakladateľ uznávaného Berlínskeho filmového festivalu bol poradcom Goebbelsa
Alfred Bauer bol kľúčovým poradcom Reichsfilmintendanz, riadiaceho orgánu nacistickej filmovej politiky. Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Mainstreamové médiá, Hollywood, akademická inteligencia, radikálna Demokratická strana sú toho účastníkmi a používajú klamstvá, prekliate klamstvá, falošné prieskumy verejnej mienky a pokrivené správy - jedným slovom propagandu - na dosiahnutie svojich cieľov.

Je známou skutočnosťou, že Washingtonské močiarne príšery, establišment z Wall Street, cenzurujúci oligarchovia v Silicon Valley a falošné spravodajské médiá nenávidia Trumpa a chcú ho za každú cenu zosadiť. Prevažná väčšina všetkých mediálnych story o Trumpovi je negatívnych. Stručne povedané, všetci sú proti Trumpovi, okrem jednej skupiny - okrem ľudí.

Áno, prieskumy hlavného prúdu médií samozrejme ukazujú, že Biden je zjavne na ceste k pohodlnému víťazstvu a v predvolebných prieskumoch sa teší z náskoku okolo 16 percent. Zostáva už len 24 dní. To je dojem, ktorý chcú elity dať republikánom v nádeji, že uveria, že už nemá zmysel 3. novembra ísť hlasovať za ich muža. Už je po všetkom, netrápte sa.

Pápež odmieta kapitalizmus a sociálnu nespravodlivosť v pohľade na postpandemický svet
Pápež František v novo vydanej encyklike vyzýva na vytvorenie zábran proti voľnému trhu, súkromnému vlastníctvu, rasizmu a sociálnej nespravodlivosti, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Ale to ešte ani zďaleka nekončí. Len si spomeňte, čo povedali v roku 2016 - Hillary bola na ceste k ľahkému víťazstvu. Ako s radosťou uviedla Huffington Post, mala „98,2% šancu na víťazstvo“, zatiaľ čo Trump „nemá v podstate žiadnu šancu na víťazstvo vo voľbách“. Ojoj.

A je to práve volebná mašinéria, to zvláštne americké zviera, na ktoré sa musíte opäť zamerať v roku 2020. Na to, aby ste vyhrali Biely dom, musíte vyhrať v jednotlivých štátoch, nie celkové národné hlasovanie. A najdôležitejšie sú to „swingové štáty“ (nerozhodné), v ktorých je pomer medzi republikánmi a demokratmi značne vyrovnaný.

A keď sa tam pozriete, čo nájdete? Veľmi odlišný obraz situácie, v ktorej Trump v skutočnosti napreduje, oproti roku 2016. Napriek štyrom rokom neustálych útokov na neho, napriek štyrom rokom elít, ktoré proti nemu viedli štátny prevrat.

Rozpad Facebooku by bol vopred stratený prípad, uvádza sa v uniknutom dokumente
Oddelenie Facebooku od Instagramu a WhatsAppu by poškodilo spotrebiteľov, stálo miliardy a bolo by v rozpore s americkými zákonmi, tvrdí gigant v oblasti sociálnych médií v dokumente, ktorý sa dostal do médií pred zverejnením správy z Kongresu,... Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Po Trumpovom víťazstve nad Hillary Clintonovou v roku 2016 oligarchovia zo Silicon Valley sľúbili, že nenechajú prezidenta ani nikoho podobného nikdy znovu vyhrať. Prečo? Pretože politika pay-to-play sú veľké peniaze a Trump ohrozuje peňažné toky všetkých.

Tieto spoločnosti píšu legislatívu a finančne „podporujú“ svojich zvýhodnených politikov, ktorí potom naskočia do vláčika sponzorovaním účtov, ktoré títo oligarchovia dotujú, aby chránili svoje vlastné bohatstvo. Spoločnosti si tiež najímajú politikov, aby presadzovali ich záujmy vo vláde. Krásny veselý obeh peňazí, ktorý chce Trump ukončiť.

ŠKANDÁL: Minister Krajčí si do predstavenstva VšZP dosadil sesternicu. Blaha ho vyzval na odstúpenie
Minister Marek Krajčí si do predstavenstva VŠZP dosadil svoju sesternicu, tvrdí Ľ. Blaha a E. Kaliňák. Ministrovi odkazujú: odstúpte! Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Petra Demková


Podarí sa im teda tentoraz zastaviť Trumpa? Dostane washingtonské skorumpované bahno a nedotkliví Európania čo chcú a uvidia v Bielom dome Joea?

Nevsadil by som na to. Zabudnite na všetky prieskumy, ktoré sa práve uskutočňujú. Jediný, na čom skutočne záleží, je ten, ktorý sa uskutoční 3. novembra, keď budú hovoriť Američania. A stavím sa, že sa rozhodnú dať Trumpovi ďalšie štyri roky a povedať elite: ideme si pre vás, kamaráti.







Mitchell Feierstein je generálny riaditeľ Glacier Environmental Fund a autor knihy „Planet Ponzi: Ako sa svet dostal do tohto zmätku, čo sa stane potom a ako sa chrániť“. Čas trávi medzi Londýnom a Manhattanom.

Nové zistenia o COVID-19: Všetko je napokon inak, ako sa predpokladalo!
Nový výskum naznačuje, že koronavírus sa nešíri cez povrchy, akými sú kľučky dverí alebo spínače svetiel. Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.