Prezidentka verí, že na Slovensku sa bude viac investovať do oblasti duševného zdravia
10 | 10 | 2020 I SITA

Prezidentka Zuzana Čaputová verí, že na Slovensku sa bude viac investovať do oblasti duševného zdravia. Ako uviedla vo svojom profile na sociálnej sieti pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, je dôležité, aby ľudia dbali o svoje „vnútro”.


„Dnešný Svetový deň duševného zdravia prichádza s obzvlášť silným apelom. Žijeme v mimoriadne náročnej dobe. Naše mysle sú zahltené obavami o zdravie, o životy našich blízkych, ale aj o ekonomickú situáciu, budúcnosť a všetko, čo táto situácia prináša. Viem, že je to náročné a trvá to už veľmi dlho, ale o to dôležitejšie je dbať o svoje vnútro a pripomínať si, že nič netrvá večne a všetko je len dočasné,” priblížila slovenská hlava štátu.

Slovákov vyzvala, aby sa o svoje duševné zdravie starali aspoň tak, ako sa starajú o svoje fyzické zdravie. „Kazdy ma svoje vlastne zdroje. Pre mna je pohladením na dusi prechádzka v prirode, pre niekoho ineho je to samota ci rozhovor s priateľmi. Ak vsak narážame na svoje limity, nebojme sa požiadať o pomoc odborníkov,” vyzvala Čaputová. V tejto súvislosti veri, ze na Slovensku sa bude do oblasti duševného zdravia investovať viac, „aby kazdy, kto potrebuje pomoc, ju dostal vcas a odborne”.

ŠKANDÁL: Minister Krajčí si do predstavenstva VšZP dosadil sesternicu. Blaha ho vyzval na odstúpenie
Minister Marek Krajčí si do predstavenstva VŠZP dosadil svoju sesternicu, tvrdí Ľ. Blaha a E. Kaliňák. Ministrovi odkazujú: odstúpte! Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Petra Demková