Nová drahá liečba z Ameriky: Hryca s leukémiou lieči doktorka, ktorá predĺžila život Gottovi!
10 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Herec Andy Hryc (70) bol šesťdesiat dní v nemocnici, kde zvádzal ťažký boj s leukémiou. Momentálne je doma, ale liečba pokračuje. Dohliada naň lekárka, ktorá Karlovi Gottovi (†80) predĺžila život o dva roky, informuje portál Blesk.


Známy herec priznal, že si siahol na dno fyzických i psychických síl. Po prepustení z nemocnice však vojna s rakovinou neskončila. Najnovšie Andy podstupuje úplne novú americkú chemoterapiu a dohliada na neho uznávaná lekárka, ktorá sa starala aj o českého speváka Karla Gotta (†80). Ten trpel rovnakou diagnózou.

Hryc musí pravidelne chodiť na kontroly, ktoré sú už na dennom poriadku. „Je to úplne nová americká chemoterapia, ktorú ministerstvo zdravotníctva povolilo na Slovensku len niekedy začiatkom augusta. Je to samozrejme veľmi drahé,“ vysvetlil Novému Času herec, ktorý počúva všetky rady lekárov. Ani na chvíľu nezapochyboval nad liečbou, hoci to je pre jeho telo mimoriadne náročné. Na začiatku septembra však prišiel šok.

Andy Hryc (70) o boji s leukémiou: Na rovinu povedal, čo ukázali výsledky rozboru krvi!
Každú stredu má Andy Hryc (70) vždy zovreté hrdlo. Herec dochádza k svojmu lekárovi Martinovi Mistríkovi (68), zástupcovi prednostu kliniky hematológie na kontrolu. Podstupuje testy, ktoré ukážu, či transplantácia kostnej drene kvôli leukémii... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


„Nasadili mi túto chemoterapiu v plnom rozsahu, pretože mali dobrú skúsenosť, že moje telo dobre reaguje na takúto liečbu. Ukázalo sa však, že táto chemoterapia je oveľa silnejšia. Potom mi ju zastavili, aby si organizmus oddýchol. Bol som malátny, slabý, chcel som spať. Po dvoch týždňoch pokračujeme v liečbe, ale chemoterapia je nadimenzovaná na slabšie. V pondelok som bol na kontrole a výsledky sú lepšie,“ hovorí svedomitý pacient, ktorý si uvedomuje vážnosť situácie.

„Chemoterapia pozostáva z dvoch krokov, jedným sú injekcie, ktoré sa dávajú každý deň. Sedem dní za sebou. A pritom sa dávajú tabletky, ktoré sú jej súčasťou. Dnes mi volal docent Mistrík, že po dobrých čiastočných výsledkoch mi zvyšuje dávkovanie chemoterapie. Takže progres je jasný,“ dodáva statočný herec na záver.

Marika Gombitová spomína na posledné objatie s Karlom Gottom! Osobné stretnutie u nej doma?!
Výročie skonu legendárneho Karla Gotta sme si pripomenuli aj na Slovensku. Tunajších hudobníkov s ním počas rokov spolupracovalo mnoho. Zaspomínať na neho mohla aj Marika Gombitová, píše portál Stars24. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Timotej Dudka