Námorná invázia - na Kanárske ostrovy dorazili desiatky plavidiel migrantov
10 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Kanárske ostrovy prijali za posledných 36 hodín 1 105 migrantov.


Pricestovali na 37 člnoch a iných plavidlách. Počet migrantov, ktorí sa za posledných 36 hodín dostali na ostrovy Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura a Lanzarote, stúpa na 1 015, informovali o tom zdroje Červeného kríža .Dramatickej situácii na ostrovoch sa venuje portál laprovincia.es.


Do počtu migrantov, ktorí pricestovali na ostrovy od piatku, je zahrnutá aj skupina pozostávajúca z 18 obyvateľov severozápadnej Afriky. Tých na mori zachránil námorný záchranný čln Guardamar Talia.

Podľa dostupných údajov pricestovali na Gran Canaria za posledné hodiny stovky (viac ako tisíc) migrantov na najrôznejších plavidlách a jednej záchrannej lodi. Zdroje Červeného kríža informovali, že iba v provizórnom tábore, zriadenom na móle Arguineguín v turistickej obci Mogán zostáva 375 prisťahovalcov.

Takýto počet migrantov smerujúcich na Kanárske ostrovy je bezprecedentný. Prekonal všetky rekordy od roku 2006.

Východnú hranicu nelegálne prekročili aj migranti s COVID-19
Dvaja z 11 migrantov, ktorí v uplynulých dňoch nelegálne prekročili vonkajšiu hranicu s Ukrajinou, boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. Všetci policajti, ktorí s cudzincami prišli do kontaktu, sa preto podrobia testovaniu. Informovala o... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | TASR