Žena si odmietla dať v električke rúško, polícia musela spor riešiť fyzicky
09 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Nepríjemnú dohru mal pokus o odpor v prípade ženy, ktorá si v bratislavskej električke nechcela dať rúško. Keďže nereagovala na výzvy šoféra, spolucestujúcich ani polície, nakoniec ju predviedli na policajnú stanicu.


„Na to nemáte právo, nenasadím si ho, mám cestovný lístok, musíte ma odviezť,“ reagovala podľa portálu Bratislavské noviny približne 50-ročná upravená pani na žiadosť šoféra i cestujúcich. Incident sa stal v utorok na zastávke na Špitálskej ulici.

Pre vodiča to bol dôvod nepokračovať v jazde a rozhodol sa zavolať mužov zákona. Kým čakali na ich príchod, za električkou sa začala vytvárať kolóna a niektorí cestujúci sa rozhodli radšej vystúpiť. „Pani však tvrdohlavo sedela na svojom mieste a ostatným, ktorí sa jej snažili dohovoriť, odkazovala, aby sa starali o seba,“ uvádza ďalej portál Bratislavské noviny.

NAKA zasahuje na viacerých obecných úradoch v Bratislavskom kraji
Národná kriminálne agentúra je dnes opäť v permanencii. Tentokrát si zobrala „na paškál“ niektoré obecné úrady. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Keď na miesto prišli policajti, vyzvali ženu, aby predložila „doklad totožnosti“ a požiadali ju, aby s nimi vystúpila. „Nechcem ísť von, cestujem, mám kúpený lístok,“ argumentovala. „Viete, že to nemá právne podloženie, nechajte ma láskavo cestovať,“ povedala údajne ešte policajtom s tým, že sa bude sťažovať.

Keďže odmietala vystúpiť, policajti ju držiac popod pazuchy vyviedli von a po krátkom rozhovore na zastávke s ňou odišli preč. „Osoba bola predvedená na príslušné policajné oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Následne bude vec odstúpená na Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorý je príslušný na prejednanie takéhoto priestupku,“ uviedla pre Bratislavské noviny policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Stále častejšie sa stretávame s nedodržiavaním opatrení, tvrdí Mikas
Stále častejšie sa stretávame s nedodržiavaním alebo obchádzaním opatrení. Upozornil na to hlavný hygienik SR Ján Mikas. Efekt prijatých prísnejších protiepidemických opatrení predpokladá dva až tri týždne po ich zavedení. TASR o tom informovala... Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | TASR


Na sociálnych sieťach vyvolal prípad rozporuplné reakcie. Niektoré média označili policajtov dokonca za „covidové gestapo“. Na incident reagoval aj Štefan Harabin, ktorý ho pomenoval „Matovičov nacizmus v reálnom živote na Slovensku“. Hoci je konflikt o tom, že si žena odmietla dať rúško, v skutočnosti ju na policajnú stanicu odviedli, lebo odmietla preukázať totožnosť.

Advokát Milan Ficek pre portál povedal, že „na prejednanie priestupku a zistenie totožnosti ju policajti mali právo vyviesť a je úplne jedno, či mala cestovný lístok“.

Podľa hovorkyne Dopravného podniku Bratislava Ľubice Melcerovej vodič môže cestujúceho vyzvať, aby si nasadil rúško alebo vozidlo opustil. Prípadný  konflikt rieši nahlásením situácie na dispečing, ktorý v prípade potreby kontaktuje mestskú alebo štátnu políciu.

Železnice kašlú na pandémiu i nariadenia - "je to drahé", "nedá sa"...
Pri vstupe do verejných priestorov musí byť k dispozícii dezinfekcia? No pre železnice nemusí! Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Ivan Brožík