Rozpad Facebooku by bol vopred stratený prípad, uvádza sa v uniknutom dokumente
09 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Oddelenie Facebooku od Instagramu a WhatsAppu by poškodilo spotrebiteľov, stálo miliardy a bolo by v rozpore s americkými zákonmi, tvrdí gigant v oblasti sociálnych médií v dokumente, ktorý sa dostal do médií pred zverejnením správy z Kongresu, ktorá tvrdí niečo iné, informuje portál RT.


Štrnásťstranový dokument bol cez víkend preskúmaný novinami Wall Street Journal a predstavuje ukážku obrany Facebooku pred očakávanou správou protimonopolného podvýboru.



Akvizícia spoločnosti WhatsApp spoločnosťou Facebook v roku 2014 a spoločnosti Instagram v roku 2012 boli preskúmané a jednomyseľne schválené Federálnou obchodnou komisiou (FTC). Odvtedy spoločnosť Facebook významne investovala do oboch platforiem a teraz zdieľajú množstvo integrovaných operácií. Ich rozdelenie by bolo takmer nemožné, čo by stálo miliardy dolárov, oslabilo by to bezpečnosť a poškodilo používateľské skúsenosti, tvrdil Facebook.

„Rozpad Facebooku je teda vopred stratený prípad,“ ďalej poznamenal gigant v oblasti sociálnych médií.

Dokument tiež tvrdí, že návrat k schváleniu fúzií vládou by „vyslal znepokojivú správu podnikateľskej komunite“.

Mesiac pred voľbami zaostáva Trump o 14 bodov
V nedeľu sa Trump prebudil do ďalšieho dňa v nemocnici a jeho tím kampane do ďalšieho neúspechu - nový národný prieskum ukázal, že ich kandidát zaostáva za svojím vyzývateľom Bidenom o 14 bodov. A to do dňa volieb zostáva necelý mesiac!... Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Argument Facebooku sa mu môže ešte vypomstiť, pretože zámerná integrácia aplikácií na zdieľanie správ a zdieľanie fotografií s cieľom zabrániť hospodárskej súťaži alebo zabrániť protimonopolným opatreniam by mohla podporiť vládny prípad rozpadu, poznamenal jeden z kritikov, profesor Rutgers Michael Carrier.



FTC údajne pripravuje sťažnosť na Facebook a jeho generálneho riaditeľa Marka Zuckerberga. Demokrati ho odsúdili za to, že umožnil kampani prezidenta Donalda Trumpa z roku 2016 využiť Facebook na dosiahnutie voličov.

Republikáni zatiaľ obviňujú Facebook, že sa snaží upokojiť liberálnych kritikov cenzúrou, zákazom alebo blokovaním príspevkov konzervatívcov. Zdá sa, že obrovský dosah Facebooku - a nadmerný vplyv na politiku USA, či už skutočný alebo domnelý - sa kedysi považoval za prínos, a zmenil sa na zodpovednosť.

Aj keď sa zdá, že žiadna z platforiem sociálnych médií nie je ani trochu znepokojená tvrdým zákrokom proti oddielu 230, zdá sa, že pozornosť si získala správa demokratov o protimonopolných krokoch. Minulý týždeň Facebook oznámil nové pravidlá týkajúce sa toho, čo je vo volebných reklamách dovolené, a to do jedného dňa od prijatia listu od kampane Joea Bidena o umožňovaní „dezinformácií“, ktoré údajne presadzoval prezident Trump.

Arménsky premiér požiadal USA, aby prestali predávať Turecku stíhačky
Arménsky premiér požiadal USA, aby sa zaoberali údajnou účasťou stíhačiek F-16 vyrobených v Amerike, v bojoch o Náhorný Karabach. Tie sa údajne využívajú na podporu Azerbajdžanu v jeho konflikte s Arménskom, uvádza portál... Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Diana Zaťková