O čom rokoval Vladimír Putin v Novo-Ogaryove s ukrajinským opozičným politikom Medvedčukom?
08 | 10 | 2020 I Ivan Brožík
Vedúci ukrajinskej politickej rady opozičnej platformy - strana Za život Viktor Medvedčuk a ruský prezident Vladimir Putin rokovali pred stretnutím Medvedčuka s ruským premiérom Michailom Mišustinom.

Informáciu o stretnutí priniesla tlačová agentúra TASS a zverejnila na portáli tass.com. O obsahu rokovaní uviedla iba nasledovné.

"Preprava ruskej vakcíny COVID-19 na Ukrajinu je možná", povedal Vladimir Putin Viktorovi Medvedčukovi. „Môžem od začiatku povedať, že takáto možnosť existuje,“ uviedol Putin v reakcii na Medvedčukovu požiadavku, aby sa zvážilo dodanie vakcíny Sputnik V na Ukrajinu.

Preprava bude možná, ak bude podpísaná dohoda s oficiálnym Kyjevom, spresnil ruský prezident s tým, že Moskva je pripravená zapojiť sa do tejto aktivity.

"Je nevyhnutné, aby ukrajinské orgány náležite vyjadrili svoje požiadavky a potreby. Sme pripravení zapojiť sa do tejto práce bez ohľadu na všetky politické komplikácie. Ide napokon o čisto humanitárnu otázku, otázku zdravotnej starostlivosti, starostlivosť o ľudí, na ktorých Rusku a Ukrajine záleží rovnako “, povedal Vladimír Putin.

V tejto súvislosti je určite zaujímavý výsledok prieskumu obľúbenosti politikov na Ukrajine, ktorý so sedemdesiatimi percentami vyhral práve Vladimír Putin. Tak isto si treba všimnúť, že štátna moc na Ukrajine sa programovo otriasa v základoch. Mnohé to do budúcna minimálne naznačuje.

Ukrajina - štátny prevrat ako komerčný podnik (Alexander Dudčak)
Komentár Alexandra Dudčaka (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Zuzana Perželová