Steven Seagal: Nadutec, muž zákona, majster bojových umení aj ochranca prírody
07 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Tento trochu tajomný muž sa narodil ako obyčajný chlapec v roku 1952 v Amerike. Jeho starí rodičia boli ruskí emigranti, ale v žilách mu koluje aj írska, mongolská a talianska krv. Len ťažko zistíme, prečo ho rodičia už v piatich rokoch priviedli k bojovému umeniu, píše portál Kinotip2. 


Pobyt v Japonsku obostretý tajomstvom

V siedmich rokoch už sa naplno venoval športovej kariére a počas rokov ho sledovali a učili ozajstní majstri, ktorí v ňom spoznali veľký talent. Steven sa rád učil, súťažil a vyhrával (karate, aikido, kenjutsu). V roku 1971 odišiel do Japonska. Táto životná etapa je zahalená rúškom tajomstva a nevie sa, čo je z jeho pobytu reálne a čo je umelo vytvorená fáma kvôli popularite.

Isté je, že bol prvým cudzincom, ktorému sa úspešne podarilo prevádzkovať školu bojových umení v tejto krajine. V Japonsku sa taktiež oženil. Pobyt v tejto krajine Stevena ovplyvnil ako človeka i ako majstra bojových umení. Hovorí sa, že ho priamo cvičil zakladateľ aikida a tiež to, že sa zaplietol do boja proti mafii. Faktom je, že Japonsko v zhone opustil. Či utiekol pred manželkou alebo mafiou, sa asi nikto nedozvie.

Steven Seagal vyzýva na záchranu ekosystému jazera Bajkal
Podľa Seagalovho názoru by trest za znečistenie jazera mal byť zahrnutý v trestnom zákonníku Ruskej federácie. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Herectvo bola vec náhody

Po návrate do Ameriky si Seagal otvoril ďalšiu školu a vďaka nej sa tiež dostal do zákulisia filmového priemyslu, väčšinou ako učiteľ bojových umení a osobný strážca. Jednu zo svojich klientiek si vzal, bez toho, aby riešil stále platné manželstvo s Japonkou. Z tohto manželstva má tri deti. Keď robil hereckému agentovi ochranku, ten si nemohol nevšimnúť impozantnej výšky 193 cm, drsného výrazu a znalostí bojových umení.

A tak sa Seagal ocitol pred kamerou. Vo svojom prvom úspešnom filme Nico si zahral so Sharon Stone. Prišli ďalšie príležitosti v podobe rolí vo filmoch ako Ťažko ho zabiť či Muž so znakom smrti. Sláva ho však dostihla až s filmom Prepadnutie v Pacifiku so ziskom 156 miliónov dolárov.

Seagal si zvykol, že sa mu takmer vo všetkom darí, a tak sa v ďalšej snímke chopil okrem hlavnej úlohy aj réžie. Film Aljaška v plameňoch bol však prepadák a herec pochopil, že ľudia ho nechcú vidieť ako ekologického aktivistu, ale očakávajú neohrozeného hrdinu. Nasledovalo ďalších pár vcelku úspešných akčných filmov.


V posledných rokoch ale akčný hrdina naháňa lotrov skôr v béčkových filmoch. Je to z časti spôsobené aj tým, že herec má veľmi komplikovaný charakter a s jeho povýšenosťou s ním nikto nechce spolupracovať. Napríklad Tommy Lee Jones sa nechal počuť, že nie je jednoduché zdieľať scénu s neschopným a nadutým partnerom.

Steven Seagal pricestoval na Krym, privítali ho ako štátnu návštevu
Na Krym pricestovala hollywoodska hviezda Steven Seagal, napísal na sociálnej sieti šéf regiónu Sergej Aksjonov . Správu zverejnil portál tass.com. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Človek plný protikladov

Život Seagala ale nie je len o filme, svoju druhú ženu podvádzal s opatrovateľkou a má s ňou nemanželské dieťa. Stará sa tiež o tibetského chlapca. Ani ďalšie manželstvo nemalo dlhé trvanie a teraz žije so štvrtou manželkou, ktorá je mongolskou tanečnicou. Celkom má 7 detí, hrá na gitaru, zbiera gitary a vydal svoj album. Zbiera samurajské meče a zaujíma sa o životné prostredie a ochranu zvierat.

Je zarytým budhistom, čo mu však nebráni správať sa tak, že končí na súde. V roku 2010 bol obvinený mladou začínajúcou hollywoodskou herečkou zo sexuálneho obťažovania, obchodovania s drogami a násilia. Požadovala odškodné vo výške 1 milión dolárov. Nebolo to prvýkrát, kedy mal problém podobného charakteru. V roku 1996 bol obvinený americkou tlačou, že využil popularitu k zneužitiu niekoľkých mladých dievčat.

A aby to bolo zaujímavejšie, tento „tajuplný samuraj“, ktorý žije v súčasnosti väčšinou v Louisiane, je tiež vo svojom meste zástupcom šerifa. Keď práve nenaháňajú reálne lotrov, rád býva na svojom ranči v Colorade alebo v rezidencii v Los Angeles.

Pohár trpezlivosti pretiekol! Brad Pitt začal neľútostnú vojnu o deti
Boj o deti medzi Angelinou Jolie a Bradom Pittom naberá na obrátkach. Herec v záujme o zachovanie svojich otcovských práv vyťahuje z rukáva jedno eso za druhým. Naposledy šokoval, keď jeho právny zástupca odhalil, koho predvolal ako svedka,... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Timotej Dudka