Avizované zmeny vo verejnom obstarávaní znamenajú demontáž ÚVO, tvrdí Raši
07 | 10 | 2020 I SITA

Avizované zmeny vo verejnom obstarávaní, ktoré v utorok (6. 10.) predstavil premiér Igor Matovič (OĽANO), znamenajú demontáž Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Myslí si to poslanec Richard Raši (nezaradený), ktorý pôsobí v novovzniknutej strane Hlas – sociálna demokracia.


"Včera Igor Matovič zahájil likvidáciu ÚVO a zároveň pochoval všetky sľuby o transparentnosti novej vlády," skonštatoval v stredu Raši. Podotkol, že ide o "absolútne neprofesionálne" zvládnutú myšlienku. Zdôraznil, že ÚVO sa stal na Slovensku etablovanou inštitúciou.

Premiér v utorok na tlačovej konferencii oznámil, že oblasť verejného obstarávania čaká "revolúcia". Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie. Podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý túto novelu podľa premiéra predloží na objednávku vládnej koalície.

Neviem, či premiér nezačína mať imperiálne chúťky, tvrdí Krajniak
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) pri príchode na stredajšie rokovanie vlády, ktoré bolo netradične ohlásené na 06.00 h, pripomenul, že zvyk začať svoj pracovný deň o tomto skorom rannom čase mal rakúsky cisár... Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR