Tragédia: Víchor zhodil na okraji Brna strom na mamičku s kočíkom. Dieťa zomrelo!
05 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

V sobotu zasiahol Moravu a severovýchodnú časť Čiech silný víchor. V Brne spôsobil veľkú tragédiu, pri ktorej po páde stromu zahynulo bábätko.


Víchor, ktorý zasiahol najmä Moravu spôsobil okrem mnohých výpadkov dodávok elektriny aj jednu veľkú tragédiu, ktorá sa stala v Brne. Ako píše český Blesk nešťastie sa stalo včera v mestskej časti Soběšice podvečer a vplyvom vetra spadol strom priamo na matku s kočíkom, v ktorom mala malé dieťaťko. Bábätko dnes svojím vážnym zraneniam podľahlo.

Neuveriteľná tragédia: Chlapec zhorel po boku svojho psíka, keď ich zasiahol v dome požiar
Obrovské požiare šíriace sa v štátoch Kalifornia, Oregon a Washington na západe Spojených štátov už majú viac ako tri desiatky obetí. Zaradil sa medzi nich aj 12-ročný chlapec a jeho babička, píše o tragédii NBC News. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Okolnosti preverujú

„Dieťa sme na mieste resuscitovali a na riadenej ventilácii sme ho za stálej resuscitácie previezli na ARO brnenskej Detskej nemocnice,“ povedala pre Deník.cz hovorkyňa juhomoravskej záchranky Michaela Bothová. Jeho matka utrpela zranenia ľahšieho charakteru. Smutná udalosť sa stala v lokalite U jazierka na začiatku lesa v mestskej časti Soběšice. „Zisťujeme všetky okolnosti nešťastia, prípad preverujeme ako usmrtenie z nedbanlivosti. Určite nejaký čas potrvá, než celý prípad vyriešime, možno aj niekoľko mesiacov,“ uviedol pre portál Blesk.cz policajný hovorca Pavel Šváb.

Tragédia na futbalovom ihrisku: Do 14 chlapcov udrel blesk, 10 z nich neprežilo
K obrovskému nešťastiu došlo na futbalovom ihrisku v meste Arua v Ugande. Tím chlapcov hral futbal, keď prišla veľká búrka. Hoci sa deti, všetky vo veku od 9 rokov do 16 rokov, schovali do prístrešku vedľa ihriska, udrel do nich blesk a celkom 10... Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

Výstrahy meteorológov

Silný vietor zhadzoval konáre aj celé stromy na elektrické vedenie a prerušil popoludní a podvečer dodávky prúdu tisícom odberateľov v Česku. Spoločnosť ČEZ evidovala okolo 20:00 h asi 12-tisíc odberateľov bez elektriny, distribútor E.ON zhruba 500. Výpadky postihli najmä Moravu a severovýchodnú časť Čiech. Vyplýva to z vyjadrení oboch firiem. Výstraha meteorológov pred silným vetrom platila od sobotňajšieho poludnia do nedeľných 08:00 pre východné polovicu Čiech, celú Moravu a Sliezsko.

V nárazoch mohlo fúkať rýchlosťou až 90 km/h, miestami mohli poryvy dosiahnuť aj 110 km/h. Vysoký stupeň nebezpečenstva hrozil hlavne v Jizerských horách, Krkonošiach, Jeseniciach a na Českomoravskej vrchovine.

Tragédia v popradskej nemocnici. Len 7-ročné dievčatko vypadlo z okna
Mimoriadnu tragédiu spôsobil pád dieťaťa z ôsmeho poschodia. Dievčatko pád z veľkej výšky neprežilo! Agneska bola na mieste mŕtva, informujú tvnoviny.. Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.