Sociálna poisťovňa zverejnila Covid semafor pre fungovanie pobočiek
05 | 10 | 2020 I SITA

Sociálna poisťovňa v súvislosti so šírením pandémie koronavírusu a zavedením núdzového stavu zverejnila na svojej webovej stránke prehľadný Covid semafor pre fungovanie pobočiek. Klienti sa v ňom rýchlo zorientujú a dozvedia sa, v akom režime funguje pobočka, ktorú chcú kontaktovať.


"Sociálna poisťovňa bude Covid semafor pravidelne aktualizovať, preto odporúčame klientom, aby sa pred plánovanou návštevou pobočky oboznámili s aktuálnou situáciou. Pobočky sú rozdelené do skupín zelená, oranžová a červená a každá skupina funguje v inom režime," uviedol v tlačovej správe hovorca Sociálnej poisťovne Pavel Machava.

Zelené pobočky fungujú pre verejnosť v štandardnom režime otváracích hodín za dodržiavania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Na oranžové pobočky sa vzťahuje sprísnený Covid režim. Na preberanie dokumentov a zásielok slúži schránka pri vstupe do pobočky. Klientske centrum nie je pre verejnosť otvorené, ale klienti majú možnosť konzultovať svoje záležitosti s vybranými zamestnancami pobočky. Červené pobočky majú prísny Covid režim.

"Na preberanie dokumentov a zásielok slúži schránka pri vstupe do pobočky. Klientske centrum nie je pre verejnosť otvorené, ale klienti majú možnosť konzultovať svoje záležitosti s vybranými zamestnancami pobočky," informovala poisťovňa. Úradné hodiny „červenej pobočky“ sú pre klientov upravené denne od 8:00 do 11:00 s výnimkou stredy, kedy je pobočka otvorená od 13:00 do 16:00.

Za ľudí má v niektorých oblastiach inú predstavu o reformách ako Ministerstvo financií, tvrdí Remišová
Strana Za ľudí má v niektorých oblastiach inú predstavu o reformách ako Ministerstvo financií (MF) SR. V reakcii na predstavenie dokumentu Moderné a úspešné Slovensko, z ktorého sa má zostaviť plán obnovy, to uviedla predsedníčka strany a... Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | TASR


Všetky pobočky a vysunuté pracoviská Sociálnej poisťovne v čase pandémie fungujú za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení (rúška, dezinfekcia, odstup). V pobočkách je zákaz vstupu rodičov s deťmi a zákaz súkromných návštev. Pokladnice nepreberajú hotovosť. Sociálna poisťovňa odporúča klientom, aby úhrady vykonávali formou bezhotovostného prevodu. Poisťovňa odporúča vo všetkých prípadoch, keď je to možné, uprednostniť kontakt s pobočkami Sociálnej poisťovne prostredníctvom e-mailu, e-schránky, pošty alebo telefonicky.