Starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa K. sudca prepustil na slobodu
04 | 10 | 2020 I TASR

Sudca pre prípravné konanie na Okresnom súde Bratislava III prepustil v nedeľu zadržaného a obvineného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa K. na slobodu.


Starosta bude teda stíhaný na slobode. Voči rozhodnutiu súdu podal sťažnosť prokurátor. Rozhodnutie tak nie je právoplatné. Zaoberať sa ním bude v najbližších dňoch Krajský súd v Bratislave. Potvrdil to po prepustení samotný starosta i jeho právna zástupkyňa Eva Mišíková.

Bratislavská krajská kriminálna polícia vo štvrtok (1. 10.) zasahovala v prípade vyšetrovania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Policajný vyšetrovateľ následne obvinil zadržaného starostu z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Štát bude oproti jari opatrnejšie zvažovať, čo pre pandémiu uzavrieť, tvrdí Sulík
Štát bude počas druhej vlny pandémie koronavírusu omnoho opatrnejšie zvažovať, čo bude musieť uzavrieť. Uviedol to v diskusnej relácii V politike televízie TA3 minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | SITA


Obvinenie sa má podľa hovorcu bratislavského Nového Mesta Mareka Tettingera týkať troch developerských projektov. V prvom prípade ide podľa neho o polyfunkčný komplex medzi Račianskou a Kukučínovou ulicou. Ďalšie dva projekty sa majú podľa neho týkať Jaskovho radu a Vlárskej ulice.

Podľa miestneho úradu nie sú v súlade s územným plánom hlavného mesta. Tettinger zároveň skonštatoval, že na novomestskom miestnom úrade nie sú si vedomí žiadneho porušenia legislatívy, ktorého by sa mohol starosta dopustiť.

Spôsob zadržania, ale aj samotné zadržanie Rudolfa K. považuje jeho právna zástupkyňa Mišíková za nedôvodné, teatrálne i za absolútne neakceptovateľné z hľadiska nákladovosti. "Nebol riadne predvolaný. Nechápem, prečo k takémuto zadržaniu a k takejto teatrálnej situácii došlo. Vždy, keď bol predvolaný, tak sa na úkon v trestnom konaní dostavil," podotkla s tým, že nevidí ani dôvod na vzatie obvineného starostu do väzby.

Matovič na kolenách. Cez svoj Facebook vysiela prosby
Stalo sa už zvykom, že predseda vlády adresuje svoje posolstvá občanom najmä prostredníctvom sociálnej siete. Prinášame prepis toho najnovšieho. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík