Rozklad nemocnice v Poprade v priamom prenose. Výpovede lekárov pokračujú
04 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Lekárska komora je v šoku z udalostí v Nemocnici Poprad, výpovede odborného personálu pokračujú.


Slovenská lekárska komora (SLK) podrobne sleduje udalosti v popradskej nemocnici. „Sme doslova šokovaní najnovšími informáciami o tom, že sa tu nielen de facto, ale ani de jure nič nezmenilo. Hoci riaditeľ Anton Hanušín ešte minulý týždeň oficiálne deklaroval svoju rezignáciu na post riaditeľa, stále ju v podstate riadi. Pre lekárov aj ostatných zdravotníckych pracovníkov je práca za týchto okolnosti doslova frustrujúca a podľa našich informácií už ďalší lekári podali výpovede a niektorí zvažujú výpovede podať,“ informovala podľa portálu webnoviny.sk manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.

SLK preto verejne vyzýva ministra zdravotníctva, aby okamžite začal konať a poveril riadením popradskej nemocnice niekoho, kto prispeje k stabilizácii pomerov v nej. Ministerstvo - podľa SLK - nechápe situáciu v nemocnici a spolieha sa iba na administratívny akt rezignácie jej bývalého riaditeľa.

Šokujúci stav v popradskej nemocnici. Nakazení koronavírusom sú oddelení iba igelitom!
O tom, aký nebezpečný je COVID-19 počúvame s každej strany a potvrdzujú to aj počty nakazených a mŕtvych. O to desivejšie vyznievajú informácie od zamestnancov popradskej nemocnice, ktorý ich prezradili denníku Nový Čas. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Vyjadrenie rezortu zdravotníctva, že musia počkať na to, kým im Anton Hanušín doručí notárom podpísanú rezignáciu, aby mohli konať, sa nám javí len ako obštrukcia, ktorá je v momentálnej situácii absolútne neprijateľná,“ informovala za SLK Závodská.

Situáciu v popradskej nemocnici je podľa lekárskej komory potrebné čo najskôr vyriešiť, pretože v nemocnici pribúdajú nakazení zdravotníci, ale i nakazení pacienti, takže zabezpečiť zdravotnú starostlivosť a zabezpečiť všetky protipandemické opatrenia nie je jednoduché. SLK žiada situáciu rázne a rýchlo vyriešiť.

„Pre zabezpečenie zdravotnej starostlivosti je upokojenie pomerov životne dôležité nielen pre pracovníkov nemocnice, ale aj pre pacientov širokého popradského regiónu,“ povedala v tejto súvislosti Závodská.

Riaditelia ministra Krajčiho rozvášnili personál nemocníc. Po Poprade sa búria aj v Košiciach
Zdá sa, že to neboli najvhodnejší adepti. Keď minister zdravotníctva Marek Krajči pred zhruba štvrť rokom vymenil riaditeľov v takmer všetkých našich štátnych nemocniciach určite nečakal, že na jeseň bude musieť riešiť vážne vzbury personálu proti... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.