Belgicko má novú princeznú! Sochárka titul vysúdila, keď sa kráľ podrobil testu otcovstva
04 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Belgicko má od štvrtka novú princeznú. Stala sa ňou Delphine Boëlová, nemanželská dcéra bývalého kráľa Alberta II. 52-ročná sochárka sa kvôli uznaniu otcovstva súdila od roku 2013. Bývalý panovník až tento rok v januári priznal, že je jej biologickým otcom Boëlovej. Teraz bruselský odvolací súd rozhodol, že žene patrí titul belgickej princeznej, informoval portál Blesk.


Boëlová bude odteraz používať priezvisko svojho biologického otca, ktorý pochádza z pôvodom nemeckej sasko-kobursko-gothajskej dynastie. Bude sa teda volať Delphine de Saxe-Cobourg-Gotha. Tituly princezná a princ budú mať aj obe jej deti Joséphine a Oscar. Pred menami budú mať všetci skratku SAR, teda Jeho či Jej kráľovská výsosť.

Podľa právneho zástupcu má Boëlová radosť z rozhodnutia súdu, „ktoré ukončilo dlhý proces, ktorý bol pre ňu aj jej rodinu obzvlášť bolestivý“. „Víťazstvo na súde nemôže nikdy nahradiť otcovskú lásku, ale ponúka pocit, že bolo spravodlivosti učinené zadosť,“ dodal Marc Uyttendaele.

Kráľovská rodina sa raduje! Po svadbe princeznej došlo aj na bábätko
Takmer dva roky od svadby oznámila princezná Eugénia (30), dcéra princa Andrewa (60), krásnu novinku: so svojím manželom, podnikateľom Jackom Brooksbankom (34), čaká dieťa! Britská kráľovská rodina sa tak v roku 2021 rozrastie o ďalšieho člena,... Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Sochárka od roku 2013 súdne usilovala o to, aby bývalý belgický kráľ Albert II. uznal, že je jej biologickým otcom. Predtým sa pokúšala dosiahnuť uznanie otcovstva dohodou, ale neúspešne.

Žena od začiatku tvrdila, že jej matka, barónka Sybille de Selys Longchampsová, mala s kráľom v 60. a 70. rokoch minulého storočia pomer a ona sa z neho narodila. Albert bol pritom od konca 50. rokov ženatý a jeho manželka Paola mu v rokoch 1960, 1962 a 1963 porodila tri deti.

Momentálne 86-ročný Albert II. sa stal kráľom v roku 1993 po smrti svojho staršieho brata Baudouina I. V roku 2013 abdikoval v prospech najstaršieho syna Philippa. Albert dlhodobo odmietal, že by bola Boëlová jeho nemanželskou dcérou.

Kráľovná Alžbeta II. (94) sa odmietla vrátiť do paláca! Fanúšikovia majú strach
To, že kráľovná Alžbeta II. (94) na leto opúšťa Londýn a odchádza na dovolenku do Škótska, nie je nič nové. Avšak tento rok sa to poriadne skomplikovalo a panovníčka sa vraj už nevráti! Jej verní poddaní tak o ňu majú veľký strach, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Vlani v máji sa ale na základe rozhodnutia súdu podrobil testu otcovstva. Inak mu hrozila pokuta 5000 eur denne do doby, než vzorku DNA poskytne. Tento rok v januári bývalý kráľ pod tlakom dôkazov uznal, že je biologickým otcom Boëlovej.

Belgické médiá upozorňujú, že nová princezná nezíska ako nemanželská dcéra kráľa miesto v poradí nástupníctva na trón. Po smrti Alberta II. by ale mohla dostať časť dedičstva z jeho osobného majetku. Právnici Boëlovej počas dlhého procesu tvrdili, že sa ich klientka s kráľom nesúdi kvôli peniazom. Upozorňovali, že Jacques Boël, ktorý ju ako otec vychoval, bol bohatý priemyselník.

Meghan deň pred megxitom zlomila srdce svojim zamestnancom: Takto to byť nemuselo!
Vernejších zamestnancov by hľadali len ťažko. Boli s nimi od svadby až po narodení Archieho (1), niektorí dokonca sprevádzali princa Harryho (35) pubertou. Potom im ale Meghan Markleová (39) zlomila srdce jedinou vetou a obrátila životy všetkých... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Timotej Dudka