Podľa prieskumu sú demokrati „šťastní“ z toho, že Trump dostal Covid-19
03 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Prekvapivo veľká časť demokratických respondentov nového prieskumu uviedla, že sú „šťastní“ z toho, že sa prezident Donald Trump nakazil koronavírusom, informuje portál RT.


Štyria z desiatich demokratov uviedli, že sú „veľmi“ alebo aspoň „trochu“ šťastní, keď sa ich spýtali na to, čo si myslia o Trumpovej diagnóze. Prieskum bol zverejnený v piatok spoločnosťou Morning Consult, zatiaľ čo 31 percent priznalo, že sú „nadšení“. Približne 41 percent uviedlo, že im to je „ľahostajné“.

Prieskum sa konal deň po tom, čo Trump oznámil, že on a prvá dáma ochoreli na túto chorobu, ktorá infikovala viac ako 7,3 milióna Američanov a zabila viac ako 208 000 Američanov.



V ostrom kontraste s demokratmi, veľká časť republikánskych voličov, ktorí sa zúčastnili na prieskume, uviedli, že sa z diagnózy cítia „smutní“ (55 percent) alebo „znepokojení“ (51 percent), zatiaľ čo iba 14 percent uviedlo, že sa cítia „šťastní“.

Supermajorita demokratov (84 percent) uviedla, že prezidentovi „nedôveruje“, čo sa týka jeho zdravotného stavu, v porovnaní s podobným podielom republikánov, ktorí tvrdia, že mu dôverujú (80 percent).

Počet demokratov, ktorých nadchol pozitívny výsledok testu prezidenta, sa odzrkadlil na Twitteri, ktorí boli šťastní z toho, že mu môžu "ublížiť".

V príspevku, ktorý je teraz už vymazaný, bývalá zamestnankyňa Bieleho domu za prezidenta Baracka Obamu a hovorkyňa kampane Hillary Clintonovej v roku 2016 Zara Rahimová uviedla jasne: „Dúfam, že zomrie.“



Ďalšia známa používateľka Danielle Muscatová, samozvaná „aktivistka za občianske práva“ a podporovateľka korporátnych médi, bola taktiež viac než potešená správou.



Navaľnyj chce žalovať Putinovho hovorcu, pretože ho obvinil zo spolupráce so CIA
Predstaviteľ ruskej opozície Alexej Navaľnyj oznámil svoj úmysel zažalovať hovorcu prezidenta Vladimira Putina. Hrozba žaloby prišla po tom, čo Kremeľ obvinil Navaľného zo spolupráce so CIA, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Marek Molnár