Českí lekári vyzývajú vládu: "Prestaňte strašiť občanov"
03 | 10 | 2020 I Petra Demková

Skupina českých expertov okrem iného žiada vládu, aby prestala desiť občanov, aby upustila od reštriktívnych opatrení, nariadila povinné nosenie rúšok len tam, kde to jednoznačne vyžaduje epidemiologická situácia a prestala nariaďovať testovanie osôb bez príznakov. Petíciu podpísalo už vyše 4000 ľudí.


Stále viac a viac lekárov z celého sveta verejne spochybňuje dôvodnosť reštriktívnych opatrení a varuje pred hystériou a panikou, ktorú šíria politici v súvislosti s vírusom COVID-19. Zdá sa, že rozhodnutia o obmedzeniach života, ktoré sa celosvetovo prijímajú, nemajú vedeckú bázu; skôr  politickú.

Vo väčšine moderných krajín sú hlasy medikov a expertov, ktorí upozorňujú na zbytočné a skôr škodlivé reštriktívne opatrenia, ignorované. Začína sa čoraz viac zdať, že politici robia rozhodnutia, ktoré ovplyvňujú životy miliónov ľudí a obmedzujú občianske slobody, bez relevantného vedeckého zdôvodnenia.

V Čechách v posledných dňoch skupina lekárov a expertov sformovala petíciu, kde varujú pred ohrozením celkového zdravia ľudí v dôsledku drastických vládnych opatrení. Tvrdia, že COVID-19 ako taký občanov ohrozuje menej, ako reštriktívne nariadenia, ktoré nás majú pred ním chrániť.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/03/tak-predsa-covid-19-lekari-dodatocne-potvrdili-ze-tinedzerka-%e2%80%a015-z-nitry-zomrela-na-koronavirus/

Preto žiadajú vládu, aby prestala desiť občanov a upokojila ich, aby upustila od reštriktívnych opatrení, nariadila povinné nosenie rúšok len tam, kde to jednoznačne vyžaduje epidemiologická situácia a prestala nariaďovať testovanie osôb bez príznakov.

Skupina českých expertov nevynechala v petícii ani tému očkovania proti Korone; žiada vládu, aby nedopustila uvedenie narýchlo pripravených vakcín na trh a upustila od plánov zaviesť povinné očkovanie.

Experti vyzývajú vládu, aby sa venovala práci na obnove zdevastovaného hospodárstva. Uvádzajú, že po viac ako šiestich mesiacoch vyhlásenia pandémie v Čechách je jasné, že tento typ Koronavírusu nepredstavuje pre zdravých občanov v produktívnom veku vážnu hrozbu; tú predstavuje vírus iba pre starších a chronicky chorých občanov, ale to rovnako ako aj iné vírusové ochorenia, napr. chrípka.

ŠKANDÁL: "Konferencia Globsec musí byť, aj keby sme mali všetci pomrieť", píše Blaha
„Zničili kultúru a šport, ale konferencia Globsec s tisíc účastníkmi musí byť. Keď sa majú stretnúť vojenskí jastrabi, tak odrazu nikomu nevadí ani Covid, ani núdzový stav…“ píše poslanec Ľuboš Blaha na svojom Facebooku. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


Oveľa väčším nebezpečenstvom je mediálny obraz Covidu. „Nikdy v histórii nebolo obyvateľstvo informované o jednej konkrétnej chorobe tak dlho a tak detailne a všetkými médiami naraz“, tvrdia experti; „a verejnosť je následkom týchto správ vystrašená. Existuje oveľa viac vážnejších chorôb ako COVID-19 a ľudia nimi nie sú neustále všetkými médiami stresovaní“, tvrdia ďalej.

Samostatnú kapitolu venovali podpísaní experti téme rúšok, tvrdia, že ich dlhodobé nosenie nie je vhodné, „neprispieva ku zdraviu toho, kto rúško nosí“. Zavedenie rúšok v škole je úplne proti zdravému rozumu a rovnako nezmyselné je podľa skupiny expertov aj plošné zatváranie škôl. Upozorňujú, že opatrenia spôsobujú ťažké hospodárske škody a zásadne ovplyvňujú psychiku obyvateľstva.

Smerom k médiám adresujú autori petície výzvu, aby interpretovali informácie a čísla v celkovom kontexte, pretože každý štatistický údaj sa dá interpretovať rôznymi spôsobmi. Tým je naznačené, že čísla a štatistiky sú účelovo prezentované z konkrétneho uhla pohľadu, aby sa docielil žiadaný efekt.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/03/zaockujte-sa-alebo-pridete-o-pracu-lekarsky-casopis-pozaduje-povinne-zaockovanie-proti-covid-19/

Pod petíciu sa podpísali: MUDr. Ladislav Fiala, MUDr. Radkin Honzák, MUDr. Jan Hnízdil, MUDr. Kateřina Lucká, Bc. David Petrásek (bioanalytik), Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., Doc. MUDr. Roman Šmucler, MVDr. Jiří Urbánek, MBA, MUDr. Ivan Vondřich.