"BÚRKA" v spoločnosti Technopol servis. NAKA zadržala jej advokáta!
03 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Národná kriminálna agentúra vypočúva advokáta spoločnosti Technopol Servis Radovana Pala. Vyšetrovací tím HMLA tak pokračuje vo vyšetrovaní prípadu Búrka, týkajúcej sa rozsiahlej korupcie trinástich bratislavských sudcov.


O snahe ovládnuť spoločnosť rôznymi zinscenovanými operáciami cez uplácaných sudcov Marianom Kočnerom polícii svedčí podľa portálu noviny.sk už bývalý bratislavský sudca Vladimír Sklenka. Podľa jeho svedectva mu za zmanipulované súdne konania ohľadom spoločnosti Technopol Servis Kočner vyplatil úplatok minimálne v sume 100 tisíc eur.

Kočnerovci chceli späť desaťtisíce z Technopolu, ale neuspeli
Z Threemy Mariana Kočnera vyplýva, že napriek kľučkám a úskokom bol práve on šedou eminenciou nepriateľského prevzatia miliónového majetku Technopolu. Správu priniesol portál Aktuality.sk Čítať ďalej
07 | 01 | 2020 | Gabriel Matta

Vypočúvajú Radovana Palu

Marianovi Kočnerovi malo ísť podľa polície o vytunelovanie majetku akciovej spoločnosti. Do riadiacich orgánov si mal dosadiť svojich ľudí. NAKA dnes vypočúva Radovana Palu, partnera advokátskej kancelárie Taylor Wessing, ktorá v sporoch o Technopol Servis zastupuje skutočných vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka. Práve im totiž mali ukradnúť firmu ľudia okolo Mariana Kočnera.

Keďže v prípade Búrka polícia obvinila aj sudcov, ktorí v tomto spore mali Kočnerovi pomáhať pri súdnych konaniach, advokát zrejme polícii ozrejmí skutočnosti, ktoré proti Kočnerovi v súvislosti s prípadom Technopol Servis súvisia.
Sudkyňa Repáková už „spieva“

​V súčasnosti z iných trestných vecí obvinenému Kočnerovi pomáhala aj sudkyňa Miriam Repáková, ktorá už 18. júna tohto roku mala na výsluchu vypovedať o tom, ako sa riadila záujmami Mariana Kočnera a rozhodovala v jeho prospech v kauze Technopol Servis. Kočnerovi, podľa noviny.sk, záležalo na ovládnutí spoločnosti s 20-miliónovým majetkom. NAKA v spoločnosti urobila niekoľko razií. Repáková sa podľa obvinenia s Kočnerom o súdnych konaniach dohovárala aj cez šifrovanú mobilnú aplikáciu Threema. Sudkyňa Repáková už s políciou spolupracuje a vypovedá proti Kočnerovi.

Fiačan konečne vysvetlil, prečo oslobodil ôsmich sudcov zadržaných pri akcii Búrka
Mimovládna organizácia Transparency International Slovakia (TIS) na svojom facebookovom účte zverejnila reakciu predsedu Ústavného súdu SR (ÚS) Ivana Fiačana. V otvorenom liste ho požiadala o vysvetlenie, prečo súd poslal za mreže iba piatich... Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | SITA