Kočner prišiel o apartmány na Donovaloch. Išlo o dražbu naoko?
02 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Desiatky apartmánov Mariana Kočnera na Donovaloch tento týždeň vydražili. Výsledok aukcie však vyvoláva pochybnosti. Podľa portálu index.sme.sk skončila nehnuteľnosť v rukách jeho exspoločníčky.


Apartmány v turistickom centre na Donovaloch v utorok vydražila spoločnosť Residence Club, za ktorou stoja Ježovci. Rodina, ktorá mala v minulosti ku Kočnerovi veľmi blízko, pritom poslala apartmány aj do dražby, uvádza Index.

Ako podotkol portál Trend, dražba o časť Kočnerovho majetku prebehla podozrivo ľahko a rýchlo, portál Plus JEDEN DEŇ ju zas označil za fiasko. Podľa Indexu sa pri veľkých nehnuteľnostiach zvyčajne koná viacero kôl, v tomto prípade však stačilo len jedno. Aj keď išlo o jednu z najväčších dražieb na Slovensku za posledné roky, prešlo len 84 dní od chvíle, ako si Ježovci začali na apartmány začali uplatňovať záložné právo.

Polícia obvinila starostu bratislavského Nového Mesta Kusého zo zneužívania svojej právomoci
Policajný vyšetrovateľ obvinil vo štvrtok zadržaného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | TASR


Kočnerov majetok poslal do dražby distribútor potravín, alkoholu a cukroviniek Italmarket Slovakia, ktorý vlastnia Ježovci. Ako ďalej píše Index, apartmány vydražili za 3,84 milióna eur, takmer o milión menej, ako bola vyvolávacia cena.

Spoločnosť Residence Club vlastnia Ivan, Anna a Martina Ježovci. Názov pripomína firmu Residence Hotel&Club, ktorá zas patrí Anne Ježovej a Kočnerovi. Spoločnú majú aj rovnakú adresu sídla.

Na viaceré otázniky upozornil Index už pred aukciou. Organizovala ju dražobná spoločnosť Licitor Group, ktorá figuruje aj v ďalšej Kočnerovej kauze, dražbe golfového areálu v obci Báč.

Finančná správa odhalila sofistikované podvody s pohonnými látkami
Príslušníci finančnej správy z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) v oblasti nelegálne dovážaných a následne distribuovaných pohonných látok zadržali tri osoby. Tie mali nelegálne doviezť a predať takmer dva milióny litrov minerálneho oleja.... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | SITA


Zvláštne na dražbe apartmánov bolo aj to, že Licitor Group neurobila žiadnu výraznejšiu marketingovú kampaň. Udalosť tiež chýbala v ponuke, ktorú mala dražobná spoločnosť vytvorenú na svojom profile na stránke Bazár.sk.

Právnici poukazujú na to, že inštitút dražby má medzery a značne chráni nového majiteľa. Takže, ak by mal Kočner prísť o majetok vo svojich firmách, dražba zabezpečila, že bude viac-menej nedotknuteľný, uvádza ďalej portál Index.

Platnosť dražby sa dá napadnúť do 3 mesiacov od jej realizácie. Po tomto termíne je to možné len v prípade, že by „nešlo o dobrovoľnú dražbu, ale o predstierané konanie“, dodáva Index.

Odsúdení v mafiánskych kauzách žiadajú obnovu konania
Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vytýčil na 28. októbra verejné zasadnutie, na ktorom má rozhodovať o povolení obnovy konania pre odsúdeného Štefana Siničku. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | SITA