Majský odmieta vydanie na Slovensko, chce dožiť v Česku
30 | 09 | 2020 I SITA

Mestský súd v Prahe rozhoduje o návrhu krajského štátneho zástupcu na vydanie právoplatne odsúdeného Jozefa Majského na výkon trestu odňatia slobody na Slovensko. Informovala o tom televízia Markíza na svojom spravodajskom webe Tvnoviny.sk.


Ako ďalej uvádza portál, Majský na súde skonštatoval, že je proti vydaniu na Slovensko, keďže má aj české občianstvo a chce v Česku dožiť. Pred sudcami uviedol, že trpí vážnym ochorením. Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Proti možnému rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe môže Majský podať sťažnosť, o ktorej bude následne rozhodovať Vrchný súd v Prahe. Ten už zamietol 25. augusta sťažnosť právoplatne odsúdeného podnikateľa voči rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe, ktorý ho na začiatku augusta zobral do väzby.

Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici a stále platí, že nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

Jozef Banáš napísal Matovičovi pekne na rozum
Na svojom Facebookovom profile zverejnil známy slovenský spisovateľ otvorený list premiérovi Matovičovi, "Pán premiér, keď máte Boha pri sebe, presvedčte nás a budeme Vás rešpektovať!" Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič