Vlak minulý týždeň usmrtil troch ľudí
28 | 09 | 2020 I TASR

Minulý týždeň zomreli po zrážke s vlakom tri osoby, zrazil sa aj vlak s autom. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú aj jeden možný pokus o samovraždu. Informoval o tom Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.


V pondelok (21. 9.) v úseku Nové Košariská - Kvetoslavov došlo k zrážke vlaku s osobným autom, kde bol usmrtený vodič auta. Výpravca železničnej stanice Medzibrodie nad Oravou v piatok (25. 9.) nahlásil poškodenie výstražníka na priecestí motorovým vozidlom. Dočasne je tak priecestie označené dopravným značkami, priblížil Dymo.

"ŽSR vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," uvádza Dymo.

Železnice tiež apelujú na všetkých vodičov, chodcov a cyklistov, aby si pred priecestím počínali opatrne a presvedčili sa či cezeň môžu bezpečne prejsť.

SaS bude pri otázke zlučovania odvodov požadovať analýzu
Vládna strana SaS bude pri otázke možného zlúčenia zdravotných a sociálnych odvodov požadovať analýzu. Pre TASR to uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | TASR