Sociálne siete cenzurujú ruské médiá
28 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Sociálne médiá prešli podľa ruského ministerstva zahraničných vecí k cielenému modelovaniu informačného priestoru.Uviedol portál Politexpert.net.


„Situácia so zablokovaním účtov ruských médií na sociálnych sieťach je vecou cenzúry a modelovania informačného poľa,“ uviedla oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Mária Zacharová.


Ruská diplomatka tvrdí, že predchádzajúca cenzúra znamenala iba zákaz určitých konkrétnych informácií. Najnovšie sa prvky zákazu celého informačného zdroja stali priamo cieleným modelovaním informačného priestoru.


Podľa Zacharovej už dnes možno hovoriť o plnohodnotnom ovplyvňovaní „ruských záležitostí“ zo strany vonkajších síl. Keďže sociálne siete blokujú vyslovene ruské informačné zdroje.


Príkladom je cenzúra zo strany Facebooku, ktorý blokuje účty Federálnej spravodajskej agentúry, Nevských noviniek, Novinárskej pravdy či ďalších ruských médií.


„Viem, že mám na rukách krv“, prezradila prepustená dátová "analytička" Facebooku
Falošné účty môžu ovplyvniť aj výsledky volieb. Facebook sa o to začne zaujímať až vtedy, keď hrozia negatívne reakcie v tlači, tvrdí medzičasom už prepustená analytička, pre Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Ingrid Vrabcová