Škandál: Trump sa vyhýbal daňovej povinnosti, odhalil denník New York Times
28 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Podľa správy denníka The New York Times prezident Donald Trump v období od roku 2001 do roku 2016 platil daň z príjmu iba 5 krát.


The Times uvádza, že v roku, keď Trump vyhral prezidentský úrad, zaplatil daň z príjmu vo výške 750 dolárov, píše ijir.org. Tieto správy prichádzajú po tom, čo Times získal najvyhľadávanejšie dokumenty v mediálnych kruhoch: informácie, týkajúce sa daňového priznania Donalda Trumpa, ktoré siahajú dve desaťročia do minulosti. Správa tiež hovorí o tom, že prezident vlastní aktíva v hodnote stámiliónov dolárov, ale nezverejňuje svoje skutočné bohatstvo. Denník Times ďalej uvádza, že dokumenty nepriniesli informácie o napojení prezidenta na Rusko.

V dokumentoch sa tiež uvádza, že Trumpova organizácia čelí vážnym finančným ťažkostiam. Alan Garten, právnik Trumpovej organizácie, vo vyhlásení uviedol: „Väčšina, ak nie všetky, skutočnosti sa zdajú byť nepresné.“ The Times vyhlásil, že Garten požiadal o nahliadnutie do dokumentov, na ktorých sa správa zakladala. Avšak médium originály nezverejnilo, aby ochránilo svoje zdroje.

Miliardový súboj v predvolebnej kampani USA (Fabian Reinbold)
Komentár Fabiana Reinbolda (t-online) Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Ingrid Vrabcová


Vo svojom vyhlásení Garten uviedol: „Za posledné desaťročie zaplatil prezident Trump federálnej vláde desiatky miliónov dolárov z daní z príjmov fyzických osôb, vrátane daní z príjmov fyzických osôb od oznámenia svojej kandidatúry v roku 2015.“ Trump v nedeľu hovoril pred novinármi v Bielom dome kde túto informáciu odmietol: „Je to falošná správa. Je to úplne falošná správa. Vymyslené. Falošné.“



"Zaplatil som veľa. A platil som veľa daní z príjmu štátu. Štát New York veľa účtuje a ja som platil veľa peňazí v tom štáte. Všetko sa to ukáže. Vyjde to,“ dodal Trump. Zopakoval tiež svoje predchádzajúce tvrdenie, že po ukončení ročného auditu vydá svoje daňové priznanie.

Sexuálny predátor? Trump čelí ďalšiemu obvineniu zo sexuálneho obťažovania
Súčasného prezidenta USA obviňuje bývalá modelka Amy Dorrisová z toho, že ju sexuálne obťažoval na tenisovom turnaji US Open, píše o tom český bulvárny denník Blesk na svojej webovej stránke odvolávajúc sa na britský denník The... Čítať ďalej
19 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.