Briti podpísali majdanskej Ukrajine rozsudok smrti, tvrdí izraelský politológ
28 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Strategické bombardéry a cvičný výsadok blízko hraníc Ruska spôsobia podľa Jakova Kedmiho Ukrajine vážne problémy. Uviedol portál News.rambler.ru.


Izraelský politológ Jakov Kedmi je presvedčený, že agresívne akcie NATO na ukrajinskom území v blízkosti hraníc s Ruskom budú mať vážne následky.


Velenie NATO sa totiž rozhodlo využiť spriaznenosť ukrajinských orgánov na preukázanie svojej vojenskej sily Rusku. Tri strategické bombardéry B-52H Stratofortress vzlietli z vojenského letiska vo Veľkej Británii. Následne preleteli nad územiami Holandska, Nemecka, Poľska a na záver i Ukrajiny. Bombardéry nad ukrajinským územím sprevádzali bojové lietadlá ukrajinského letectva.


Okrem toho sa 22. septembra v ukrajinskom Nikolajevskom regióne začalo spoločné cvičenie ozbrojených síl Veľkej Británie a Ukrajiny pod názvom „Spojené úsilie - 2020“. Súčasťou manévrov bol i výsadok britských vojakov a spoločné útočné akcie s ukrajinskými kolegami. Podľa izraelského politológa ale takéto cvičenia neprinesú Kyjevu nič dobré.


„Vzdušný manéver bombardérov NATO a výsadok britských jednotiek znamená pre Ukrajinu len jedno. Podpísali tým rozsudok smrti pre majdanskú Ukrajinu,“ zdôraznil Kedmi.


Znovuzvolenie Trumpa môže byť funusom NATO?
Komentár Vladimíra Kudrjavceva, (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Iveta Machová