Otrasné! Sériovému vrahovi zo Zliechova zatiaľ dokázali tri vraždy. Pribudnú aj ďalšie obete?
27 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Údajného vraha Miroslava Lehockého posiela polícia a prokuratúra pred súd za tri vraždy. Svoje obete mal škrtiť, rozporciovať a napokon spáliť.


Miroslav v súčasnosti sedí za mrežami nie za brutálne vraždy niekoľkých ľudí, ale za týranie jeho prvorodeného syna Mirka. Od súdu za to, spoločne s družkou Luciou, dostal päťročné vezenie. Teraz mu ale hrozí oveľa vyšší trest. Polícia po dlhšom vyšetrovaní uzavrela tri vraždy, za ktoré viní práve jeho. Miroslav mal prvýkrát vraždiť ešte v roku 2010. Obeťou bola jeho partnerka, ktorá ho údajne chcela opustiť. Podľa portálu tvnoviny.sk pred zaškrtením s ňou mal mať sex. Potom ju rozštvrtil. „Všetky obete boli likvidované spálením. Priebeh skutkov je veľmi brutálny,“ uviedol Peter Hraško (vtedajší šéf NAKA) v roku 2017.

Miroslav sedí v súčasnosti za mrežami spolu s jeho poslednou družkou Luciou kde si odpykávajú právoplatný päťročný trest za týranie syna Mirka. Ak mu dokážu aj brutálne vraždy, spoza mreží sa zrejme nedostane do konca svojho života.

Zatiaľ bez obvinenia

Rovnakým spôsobom sa mal zbaviť o dva roky neskôr aj ďalšej ženy, mladej mamičky Moniky, ktorá jedného dňa zmizla. A nebola jediná. Odvtedy hľadajú i jej jedenapolročnú dcérku Ninku, po ktorej sa akoby zľahla zem v októbri 2012. Stále figuruje v policajnom systéme ako nezvestná a Trenčianskom kraji po nej neprestajne pátrajú. Vyšetrovateľ NAKA zase, podľa informácií TV Markíza, vedie trestné stíhanie vo veci pozbavenia osobnej slobody. Nikoho konkrétneho ale dodnes v tejto súvislosti neobvinili. Vraždu malého dievčatka však Lehotský doteraz nepriznal. Tvrdí, že to spravila jej matka a on len spálil jej pozostatky. Svoje beštiálne vyčíňanie policajtom nielen opísal, ale ukázal im aj miesto, kde sa zbavil pozostatkov obetí. Lehocký mal v Zliechove istý čas prenajatý dom, kde policajti prehľadali kozub a aj iné miesta, aby našli dôkazy.

Mrazivé listy z väzenia. Vdove po mŕtvom Petrovi ich píše vrah jej manžela
Pokoj nemá ani po mesiacoch od brutálnej vraždy svojho milovaného manžela. O jatrenie rán sa jej z väzenia stará ten, ktorý ho pripravil o život. Neuveriteľný príbeh vyrozprávala zúfalá žena televízii JOJ. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Kam zmizla malá, iba jeden a pol ročná Ninka? Jej najbližší sa obávajú, že aj ju Miroslav zavraždil.

Zmena prišla na Morave

Ďalšou jeho obeťou má byť muž - sok v láske, Roman († 38) z Trenčína, ktorý bol posledným druhom Lucie. Práve ona podľa portálu tvnoviny.sk na vlastné oči videla, ako uškrtil jej vtedajšieho druha šnúrkou od teplákov. Po vražde ho mal položiť do vane, polámať kosti a odrezať hlavu, aby sa zmestil do kufra. Policajti vyšetrovanie beštiálnych činov uzavreli po takmer troch rokoch.

Miroslav však podľa polície nezavraždil iba Moniku s Ninkou, ale zrejme aj Sandru (†22) z Karvinej, s ktorou predtým žil a mali spolu syna. Miroslav sa pred približne 10 rokmi zdržiaval na Morave. Markíze to potvrdili jeho adoptívni rodičia. Práve tam sa podľa nich zmenil. Podľa tvnoviny.sk majú policajti podozrenie, že Lehotský zniesol zo sveta nielen spomínané tri obete. Pri hľadaní totiž objavili pozostatky aj ďalších ľudí. Nevedia ich identifikovať, preto potrebujú porovnávaciu vzorku od príbuzného.

Päť rokov od brutálnej vraždy vo Vrbovom. Vieme, čo robia obaja násilníci
Od brutálnej a najmä nezmyselnej vraždy Mareka Kalužu (†23), ktorého na smrť dobili Róbert Reško a jeho maloletý syn Patrik, uplynulo dnes päť rokov. Kým starší z vrahov si odpykáva 19-ročný trest za mrežami, mladší si už svoj život užíva doma, na... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Desivé svedectvá

Krvilačné vyčíňanie Miroslava zrejme trvalo až sedem rokov, pretože prvý raz mal vraždiť práve v roku 2010. Stať sa to malo v paneláku v Novej Dubnici, kde mal nahlásený aj trvalý pobyt. Tu mal pripraviť o život Romana († 38) a Sandru († 22), ktorých telá mal brutálnym spôsobom rozštvrtiť a pravdepodobne spáliť v sude na dvore. V jeho okolí sa tiež povrávalo, že mäsom z mŕtvol kŕmil svoje veľké psy. „Toto presne neviem, no niekde sa tí ľudia bez stopy predsa stratiť museli,“ povedala nám žena zo Zliechova, kde sa Miro presťahoval z Dubnice.

Podľa niektorých ľudí Miroslav kŕmil svoje statné psy mäsom zo svojich rozštvrtených obetí.


„Mirko bol taký utiahnutý a veľmi málo rozprával. Pri rozprávaní o mamičke sa iba sa schúlil a zostal akoby z čohosi vystrašený. Myslím si, že on niečo strašné vidil o čom sa bál, alebo nesmel, hovoriť. Možno to bola vražda jeho mamičky, možno niečo iné,“ prezradila ďalšia zo žien z dediny.
Miroslavove obete

Prvou obeťou mala byť jeho družka Sandra N. († 22) z Karvinej, s ktorou mal 8-ročného syna. Zmizla vo februári 2010 po tom, ako chcela odísť od Mira. O rok neskôr sa stratil Roman (38) z Trenčína, ktorý bol manželom Mirovej terajšej priateľky Lucie. Od roku 2012 je nezvestná Monika (†18) s dcérou Ninkou (2), ktoré s Miroslavom žili v dome v Zliechove.

Miroslav mal telá svojich obetí spaľovať aj v tomto krbe na dvore prenajatého domu v Zliechove. Foto: Jozef Uhlárik st.


Šialený čin: Otec piatich dievčatiek rozpáral manželke brucho aby zistil, či čaká chlapca!
Skutok ako zo zlého hororu spáchal uplynulý víkend muž, médiám známy len pod menom Pannalal. Otec piatich dievčatiek rozrezal manželke (35) brucho iba pre to, že chcel túžobne zistiť, či jeho šieste dieťa bude konečne chlapec! Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.